P+R Sassenheim is geopend!

Foto: Boa Teylingen Twitter

Het P+R Station Sassenheim is gisteren officieel geopend door gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Bas Brekelmans. Het parkeerterrein beschikt met het extra parkeerdek over 520 parkeerplaatsen.

Wethouder Bas Brekelmans: “Een mooi moment! Met deze parkeervoorziening verstevigen we de dagelijkse bereikbaarheid van onze Bollenstreek en stimuleren we automobilisten hun reis voort te zetten met de trein. Ik ben er trots op dat we zo’n geweldige voorziening hebben in Sassenheim!”

Station Sassenheim

Station Sassenheim ontvangt inmiddels ruim 3800 reizigers (in- en uitstappers) per dag. Dat zorgt voor een hoge parkeerdruk. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het realiseren van een parkeerdek met ongeveer 240 extra parkeerplaatsen. In totaal zijn er nu 520 parkeerplekken voor het dagelijks woon- werk verkeer. De gemeente Teylingen gaat opletten of de P+R veelvuldig gebruikt wordt door langparkeerders. Mocht dit zo zijn, dan zal de gemeente maatregelen treffen.

Gedeputeerde Floor Vermeulen: “Met de verdubbeling van het aantal parkeerplaatsen bij dit station maken we het de reiziger gemakkelijker. En daar gaat het om: dat je ongeacht de keuze van vervoermiddel snel en gemakkelijk kunt komen waar je wilt zijn. Van deur tot deur. Een goede overstap van het ene vervoermiddel op het andere hoort daar bij. Het Rijk, de provincie en de gemeente hebben met dit project de regio weer een stukje bereikbaarder gemaakt.”

Bereikbaarheid in de bollenstreek

De gemeente Teylingen heeft in nauw overleg met buurgemeenten, de regio Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland een pakket aan maatregelen ontwikkeld om de bereikbaarheid van de regio te verbeteren voor zowel auto, openbaar vervoer als fiets. De uitbreiding van het P+R Station Sassenheim is één van de maatregelen. Net als de pas afgeronde reconstructie van de Nagelbrug en de N444.

Komende projecten zijn onder andere de aanleg van de noordelijke randweg Voorhout, het verbeteren van fietsverbindingen tussen Noordwijk en Sassenheim en de realisatie van een Hoogwaardige Openbaar Vervoer verbinding tussen Noordwijk en Schiphol.

Zowel de provincie Zuid-Holland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeente Teylingen betaalden mee aan de nieuwe parkeervoorziening.

Cookieinstellingen