Stichting Cucu tovert Sassemse huiskamers om tot podia

Foto: Stichting CuCu

Afgelopen zaterdag 18 november organiseerde Stichting Cucu voor de zesde keer een walking huiskamerfestival in Sassenheim. Een vijftal huiskamers waren voor het kleinschalige festival omgetoverd tot poppodia.

Hier traden onder andere de up-and-coming-artieste Laura Beekman, singer-songwriter Tanée van der Hulst en country ster Pam MacBeth op. Het publiek zat bovenop de artiesten en de artiesten bovenop het publiek in de prachtige huiskamers. De Stichting haalde bijna 1500 euro op voor de aanschaf van boeken voor acht verschillende bibliotheken in scholen in Cambodja.

Zoete witte wijn

Dit jaar deed Laura Beekman – ook wel bekend van het nummer Hartenstrijd met Nick en Simon – voor het eerst mee met het huiskamerfestival. Bijzonder aan het optreden, vond Laura, was dat het publiek echt heel goed luistert. En dat deed het publiek inderdaad. Het publiek was razendenthousiast over Laura haar charmes en prachtige rocknummers die ze zelf begeleidt op gitaar. Laura vertelde over hoe en voor wie ze haar Nederlandstalige liedjes schrijft, waar ze over gaan, en wat muziek voor haar betekent. Ze speelde haar hit zoete witte wijn en liet zelfs haar publiek enthousiast meezingen aan het einde van de avond.

Verrassingen

Het publiek werd niet alleen verrast door Laura Beekman. Het idee van het Cucu Huiskamerfestival is dat iedereen drie optredens ziet van ieder een half uur. Tussendoor loopt het publiek van de ene huiskamer naar de volgende. Iedere huiskamer is weer een verrassing, maar ook de artiesten zitten vol verrassingen. Singer-songwriter Tanée verrasste het publiek niet alleen met haar unieke stem, maar ook met een bijdrage van Jan van der Hulst op trompet. En ook Pam Macbeth verraste haar publiek dit jaar met fantastische bijdragen van gitarist Stephen van der Wagt en drummer Rene van der Hulst.

Kinderboeken voor Cambodja

De artiesten en huiskamereigenaren doen belangeloos mee aan het festival. De drankjes van de avond zijn allemaal gesponsord en daarom gaat de volledige opbrengst van de kaartverkoop naar het kinderboekenproject in Cambodja. Stichting Cucu werkt hier samen met partner Biblionef aan het inrichten van acht verschillende bibliotheken op scholen. Dankzij de opbrengst van bijna 1500 euro alsmede eerdere opbrengsten van Cucu activiteiten kunnen er lokaal heel veel boeken gekocht worden voor de bibliotheken. Hierdoor kunnen ook deze kinderen wegdromen in de wereld van boekenverhalen.

Stichting Cucu

Het festival werd georganiseerd door Stichting Cucu, een kleinschalige stichting gevestigd in Sassenheim. De stichting werd in 2006 opgericht door de drie zusjes van Charldorp uit Sassenheim en steunt sindsdien projecten die kansarme kinderen een kansrijke toekomst bieden. Bijzonder aan de stichting is dat 98% van de opbrengst ook daadwerkelijk bij de kinderen terecht komt. Dit kan omdat de stichting wordt bestuurd door vrijwilligers. Op de website, www.cucu4children.nl staat uitgebreid beschreven wat Stichting Cucu doet.

Cookieinstellingen