Wegafsluiting laatste werkzaamheden Nagelbrug (N444)

Foto: Provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is bezig met de aanleg van een turborotonde en een fietsers en voetgangers onderdoorgang bij de Nagelbrug in Voorhout. In week 41 en 42 staan voorlopig de laatste wegafsluitingen gepland, vanwege omvangrijke werkzaamheden aan het kruispunt. Daarna is de turborotonde beschikbaar voor het verkeer.

Verkeershinder

  • Afsluiting in week 41, Herenstraat tussen Schoonoord en Nagelbrug

Van dinsdag 10 oktober 09.00 uur tot en met woensdag 11 oktober 16.00 uur wordt gewerkt aan de Herenstraat tussen Schoonoord en de Nagelbrug (N444). Dit deel van de Herenstraat wordt opnieuw geasfalteerd.

Tijdens deze werkzaamheden is de Herenstraat tussen de Nagelbrug (N444) en Schoonoord afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via gele omleidingsborden. Voetgangers en fietsers kunnen langs de werkzaamheden.

  • Weekendafsluiting week 42, Nagelbrug

Van vrijdag 20 oktober 20.00 uur tot maandag 23 oktober 05.00 uur worden de laatste werkzaamheden aan de turborotonde verricht. Tijdens dit weekend is de N444 vanaf het Teylingen College (KTS) tot aan de Sportlaan afgesloten voor autoverkeer.

Ook de aansluitende wegen (Herenstraat en Rijnsburgerweg) zijn bij de Nagelbrug afgesloten voor autoverkeer. De Sportlaan is bereikbaar vanaf de zuidzijde N444 (rotonde Sikkensweg).

nagelbrugOmleiding weekendafsluiting

Tijdens de weekendafsluiting kan doorgaand autoverkeer omrijden via de route A44, N208, N443 en de N206. De Rijnsburgerweg is bereikbaar vanuit Rijnsburg (gemeente Katwijk). Voorhout blijft bereikbaar via de Oosthoutlaan (zuidelijke richting) en de Jacoba van Beierenweg/Schoutenlaan (oostelijke richting). De Sportlaan blijft bereikbaar via de N444 (zuidelijke richting).

De omleidingen worden met gele borden aangegeven. Het kaartje hierboven geeft de omleidingsroutes weer. Fietsers en voetgangers maken gebruik van de onderdoorgang en de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug en de reeds bestaande fietsomleiding over de Sportlaan.

Bereikbaarheid dokterspost

De dokterspost Duin- en Bollenstreek in Voorhout blijft vanuit Katwijk bereikbaar via de Rijnsburgerweg en vanuit Noordwijk via de N444 (Van Berckelweg). De Sportlaan (sportpark Elsgeest) blijft bereikbaar via de rotonde bij Sikkensweg en de A44. Op de kaart hieronder staat aangegeven hoe de dokterspost te bereiken.

Nieuwe verkeerssituatie

Vanaf maandag 23 oktober is de nieuwe rotonde in gebruik en is links afslaan vanuit Noordwijk naar Voorhout weer mogelijk. Er volgen nog wel diverse afrondende werkzaamheden. Kijk voor meer informatie op www.zuid-holland.nl/n444.

Cookieinstellingen