Nieuw volleybalseizoen 1e teams VCS

Deze maand startte de volleybalcompetitie weer na een zomerstop van vier maanden. De eerste teams van Volleybalclub Sassenheim speelden na een reeks oefenwedstrijden eind september hun eerste wedstrijden in de promotieklasse. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd, maar herstelden zich in het tweede duel.

VCS dames 1

Het team van VCS dames 1 is dit seizoen op een aantal punten gewijzigd. Buitenaanvalster Henrike de Muinck vertrok naar Leython DC en Iris van Rijn is met zwangerschapsverlof. Vanuit de jeugd stroomde Yara van Doorn door naar het team van trainer Jesse van Rijn en ook vaste invaller Judith van Vliet is weer regelmatig van de partij. Ten slotte een aanvulling op trainersgebied: Jeroen van Schie assisteert dit seizoen tijdens trainingen en wedstrijden.

Tijdens de eerste wedstrijd van de dames leek het allemaal nog even wennen. Er werd voorzichtig gespeeld en de normaal zo hoge servicedruk, was niet aanwezig. Tegenstander Velo maakte daar dankbaar gebruik van en sloeg er lustig op los. Een 4-0 verlies in Wateringen was een flinke tegenvaller voor VCS.

Afgelopen donderdag wisten de dames zich echter goed te herstellen. De thuiswedstrijd tegen Dosko begon niet sterk, maar tegen het einde van de eerste set begon het te draaien. Spelverdeler Nanke van der Meer maakte de juiste keuzes en de verdediging van libero Rineke de Bruin stond als een huis. VCS behaalde een verdiende 3-2 winst.

VCS heren 1

Het eerste herenteam van VCS zag afgelopen seizoen slechts één speler vertrekken; middenaanvaller Bas Martijn Lips verhuisde naar het oosten van het land. Van Gemini Kangeroes kwam Jotti Hamerlinck om deze leegte op te vullen. Het team staat dit seizoen onder leiding van de ervaren trainer/coach Herman Versluis.

Tegen Inter Rijswijk speelde VCS heren 1 de openingswedstrijd in Wasbeek. De mannen konden de eerste twee sets lang meekomen, maar lieten het in de eindfase telkens liggen. In de derde en vierde set lukte het wel om de regie te behouden en dus moest een beslissende vijfde set worden gespeeld. Inter Rijswijk nam vanaf het begin een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. VCS verloor met 3-2 de wedstrijd.

Vrijdag 29 september was wedstrijd nummer twee, in Delft tegen het uit de eerste klasse gepromoveerde Delta. De eerste twee sets bood Delta nog wel verzet, maar daarna was VCS duidelijk de meerdere: een 4-0 overwinning was het knappe resultaat.

Komende week spelen beide VCS-teams hun derde wedstrijd. Heren 1 speelt donderdag thuis tegen Thor, dat dit seizoen nog zonder setverlies is. Zaterdag bezoekt dames 1 Nieuwkoop, voor een duel tegen Waterlanders.