Plannen voor het nieuwe Hortusplein

Foto: presentatie Groosman

Woonstichting Vooruitgang en Hoogvliet Beheer B.V. hebben de plannen gepresenteerd voor de volledige make-over van het Hortusplein in Sassenheim.

Op dinsdag werd al een presentatie gehouden tijdens de commissie Ruimte en woensdag werden bewoners en ondernemers ge√Įnformeerd tijdens een inloopavond in SassemBourg. Het is een omvangrijk plan, waarbij er veel zal gaan veranderen in de omgeving van het Hortusplein, de Westerstraat en de Hortuslaan.

Nieuwbouw

De sociale huurwoningen aan de Westerstraat en de Hortuslaan en de voormalige Hoogvliet zullen plaats moeten gaan maken voor 48 nieuwe sociale huurwoningen, een gloednieuwe Hoogvliet supermarkt, een kerkelijk centrum en parkeerplaatsen. Als alles volgens plan gaat, moet de sloop en de start van de nieuwbouw in 2019 gaan plaatsvinden.

Voordat het plan helemaal uitgewerkt wordt, moet de gemeente nog beslissen over de optie om extra parkeerplaatsen toe te voegen aan dit plan. Dit om ook in de toekomst genoeg parkeerplaatsen te hebben voor bezoekers van het centrum. In de commissievergadering werd ook al gesproken over de optie van de toegevoegde waarde de nieuwe functie die het nieuwe plein zou kunnen krijgen.

Huurders

Aan de bewoners van de Westerstraat en de Hortuslaan wordt tegen die tijd vervangende woonruimte aangeboden, met de optie om terug te keren in de nieuwbouw wanneer deze gereed is. De helft van deze woningen is inmiddels al bewoond door middel van leegstandsverhuur. Deze huurders hebben geen voorrangsrecht op een andere woning via de woonstichting.

 

 

Reacties