Presentatie ‘SassemBourg the Movie’

Foto: PR

Donderdag 6 juli werd de documentaire ‘SassenBourg the Movie’ van TGP Media Producties getoond aan het grote publiek. Zo’n zestig mensen kwamen kijken naar de film, die uiteraard werd vertoond in het complex SassemBourg zelf.

De sloop van de Schutse

In 2010 maakte Piet Molenaar, zonder nog te weten of er een opdracht uit zou rollen, al opnames van het toen leegstaande verzorgingshuis De Schutse aan de Jan van Brabantweg. Het slopen hiervan kon maar alvast op film staan, volgens cameraman en editor Piet Molenaar. Toen er op een bepaald moment contact kwam vanuit woonstichting Vooruitgang, door manager woondiensten Johan van Buren, werd het initiatief gehonoreerd met een prachtige filmopdracht.

SassemBourg

Er werd door Tessa Molenaar, de dochter van Piet, een script geschreven, goedgekeurd en de twee konden van start. Geen kleinigheid, want er zouden ruim twee jaar aan filmen en interviews mee gemoeid zijn tot het gebouw klaar was. De bouw van SassenBourg ging van start op 12 december 2012. Op 12 december 2015 werd de feestelijke opening gehouden, en ook dit werd natuurlijk door hen op beeld vast gelegd.

TGP Media Producties

TGP Media Producties leverde voor de derde keer een mooie documentaire af aan woonstichting Vooruitgang. De twee eerdere documentaires ‘Een Gloednieuwe Oranjebuurt’ en ’95 jaar woonstichting Vooruitgang’ hadden een goede basis gelegd om weer met elkaar in zee te gaan.

Compleet beeld

Samen hebben ze zeker een aantal jaar aan de documentaire gewerkt. De bedenkers van het concept, de politiek, bewoners van de voormalige Schutse (nu Activite), voor- en tegenstanders en medewerkers op de bouw werden geïnterviewd. Kortom, een zeer compleet beeld van wat er allemaal komt kijken bij de bouw van een complex van dit formaat.

“De avond van de vertoning, ik vond het spannend! Er komt toch publiek kijken naar iets wat jij samen met je dochter hebt gemaakt. Ook al is het al enige tijd geleden goedgekeurd, nu gebeurt het echt.” (Piet Molenaar)

Het publiek werd getrakteerd op een boeiende documentaire van ongeveer 56 minuten, gemaakt uit ruim 100 uur beeldmateriaal. Later dit jaar gaat de dvd in de verkoop. Bij interesse kan deze worden besteld. De prijs zal later nog bekend worden gemaakt.

 

Cookieinstellingen