Fairtrade trouwringen actie

Foto: Fairtrade Teylingen

Wereldwijd werken ongeveer 1,5 miljoen mijnwerkers in kleinschalige goudwinning. Door oneerlijke handelsvoorwaarden en gebrekkige mensenrechtenbescherming zitten deze mijnwerkers in een vicieuze cirkel van armoede, marginalisering en uitbuiting. Er bestaat echter ook Fairtrade goud!

Fairtrade goud helpt mijnwerkers en hun families op weg naar een beter bestaan. Mijnwerkers die aan de Fairtrade voorwaarden, namelijk gezonde en veilige werkomstandigheden, milieubescherming, geen kinderarbeid en arbeidsrechten voldoen, ontvangen een Fairtrade premie van € 1.800 per kilo goud. Dit komt bovenop een gegarandeerde minimumprijs van 95% van de wereldmarktprijs.

Trouw plannen?

Stellen die van plan zijn om trouwringen te gaan kopen, wil de werkgroep Teylingen Fairtrade gemeente (zie www.teylingenfairtrade.nl) stimuleren om te overwegen Fairtrade gouden ringen te kopen. Dat is onder meer mogelijk in Amsterdam, Den Haag, Gouda en Utrecht; zie www.fairgold.org en www.ikwilfairtradegoud.nl.

Als jullie een stel zijn dat:

  • trouwt in Teylingen, voor 1 juli 2018 en
  • fairtrade gouden trouwringen koopt en dit aantoont door een bewijs te sturen naar [email protected]

kun je, na ontvangst van bericht hierover van de werkgroep Teylingen Fairtrade gemeente, een Fairtrade foodmand ter waarde van € 35 afhalen bij het loket van de gemeente Teylingen waar je je hebt gemeld om in ondertrouw te gaan of voor geregistreerd partnerschap.

Cookieinstellingen