Operatie Steenbreek breekt door!

Foto: Lisa de Blok

Op steeds meer plekken in onze regio doen mensen mee aan Operatie Steenbreek; Stenen eruit, plantjes erin! Hoveniersbedrijf Rens de Rooij hield afgelopen weekend een leuke actie, waarbij mensen op hun groenmarkt een tegel konden inruilen voor een gratis plant.

De belangstelling was groot en naast mensen die al een groene tuin hebben, bleken toch ook veel mensen geïnteresseerd te zijn in het ‘ontstenen’ van hun tuin. Mensen kregen op de markt gratis tuinadvies van tuinontwerpster Renée Noppen. Ook zij pleit voor een zo groen mogelijke tuin, met extra aandacht voor vogel- en diervriendelijke planten.

Groei & Bloei was aanwezig op de markt, een landelijke organisatie met ook in de Bollenstreek een aparte afdeling door en voor tuinliefhebbers. Bollenstreekhout liet zien wat je zoal kunt maken van de bomen die in de Bollenstreek gekapt worden en mensen konden onder het genot van een kopje koffie of thee een rondleiding krijgen van de hoveniers in de showtuin in Hillegom.

Een stoel gemaakt van bomen uit Sassenheim. 

Operatie Steenbreek

Het doel van de actie Operatie Steenbreek is om mensen te enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen. De negatieve gevolgen van verstening worden daarbij onder de aandacht gebracht. Denk hierbij aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan klimaatverandering. Meer groen in de tuin betekent dat meer vogels, insecten en andere dieren het goed hebben.

Tijdens de flinke hoosbuien, waar we steeds vaker mee te maken hebben, moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Door je tuin te vergroenen kan het water makkelijker wegstromen en draag je bij aan de leefbaarheid van hun buurt.

'

Reacties

article
10029
Operatie Steenbreek breekt door!
Op steeds meer plekken in onze regio doen mensen mee aan Operatie Steenbreek; Stenen eruit,
https://teylingen.nieuws.nl/nieuws/10029/operatie-steenbreek-breekt/
2017-07-04T08:45:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/327/2017/07/04083804/IMG_20170701_135434-e1499150370935.jpg
operatie steenbreek
Duurzaam, Nieuws