Laat een framenummer in je fiets graveren

Foto: pixabay

Vandaag, 5 juli, is het mogelijk om gratis een uniek framenummer in je fiets te laten graveren door het preventieteam van Centrum Fietsdiefstal. Daarnaast registreert het team uw fiets.

De gemeente Teylingen organiseert deze actie om fietsendiefstal in de gemeente tegen te gaan. Veel fietsen zijn nog niet voorzien van een uniek framenummer. Treft de politie een gestolen fiets zonder zo’n nummer aan op straat of bij een heler, dan is het lastig de rechtmatige eigenaar terug te vinden.

Registreer je fiets

Heeft jouw fiets al een uniek framenummer? Laat dan tijdens deze actie controleren of je fiets ook al is geregistreerd. Zo, niet dan kan je je fiets tijdens deze actie ook laten registreren. Heb je een elektrische fiets? Dan kan je ook de accu laten graveren.

Hoe werkt het?

Je laat je identiteitsbewijs zien. Vervolgens controleert het preventieteam je fiets op diefstal en gaat het team na of jouw fiets kan worden gegraveerd. Na het graveren plakt het preventieteam een sticker over de gravure met het nummer in schrift en als barcode. Je krijgt tenslotte ook een registratiekaartje met gegevens van de fiets mee.

Voorwaarden graveren en registreren

Om jouw fiets te laten graveren of registreren moet je je te kunnen identificeren met een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Ook moet je kunnen aantonen dat je de eigenaar van de fiets bent. Dit kan bijvoorbeeld met een aankoopbewijs of de fietssleutel van het vaste slot dat op je fiets zit. Heb je geen aankoopbewijs en geen vast fietsslot? Dan kan het preventieteam je fiets helaas niet graveren.

Waneer en waar?

Het preventieteam staat voor je klaar op woensdag 5 juli tussen 12.00 en 17.00 uur op de parkeerplaats bij Station Voorhout.

Cookieinstellingen