Opening expositie afvalkunst bestuurscentrum Voorhout

Foto: pr

Vorige week opende wethouder Elsbeth Koek in het bestuurscentrum een expositie van afvalkunst, gemaakt door kinderen uit de gemeente Teylingen. Deze kunstlessen zijn georganiseerd door Stichting de Combibrug vanuit het project Verwonder om de Hoek. De kunstlessen werden gegeven door kunstenares Ell Geeh.

De expositie is tijdens openingstijden een week lang te zien in het bestuurscentrum, Raadhuisplein 1 in Voorhout.

Opbrengst schilderijen voor slachtoffers aardbeving Syriƫ en Turkije

Tijdens de workshops hebben de kinderen, naast de afvalkunstwerken, ook schilderijen gemaakt met oude afwasborstels. Na de expositie willen de kinderen de schilderijen verkopen. De opbrengst hiervan schenken zij aan Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Syriƫ en Turkije.

Verwonder om de Hoek

Verwonder om de Hoek is een project waarbij kunst- en cultuurworkshops worden gegeven op basisscholen. Kinderen kunnen hierbij ontdekken wat hun talent of passie is. Na deze workshops volgen er naschoolse activiteiten waar de leerlingen gratis aan mee kunnen doen. Alle lessen worden gegeven door aanbieders uit Teylingen en omstreken. Zo is er: Dans door Total Move, Theater door Theater Teylingen, Beatboxen door House of Music, Bloemschikken door Bloomdezign, Techniek door Technika10 en Kunst door Ell Geeh.

Verbinding tussen aanbieder en kinderen

Door het organiseren van deze activiteiten, legt de Combibrug de verbinding tussen de aanbieder/vereniging en kinderen in de gemeente Teylingen. Wanneer er behoefte is naar een bepaalde kunst- of cultuuractiviteit en wordt deze nog niet aangeboden in de Gemeente Teylingen? Dan kan de Combibrug dit opstarten. Heeft u hier vragen hierover? Stuur dan een e-mail naar: [email protected].

Cookieinstellingen