College Teylingen bezoekt Forensisch centrum Teylingereind Sassenheim

Foto: gemeente Teylingen

Op dinsdag 21 februari bezocht het Teylingse college van B&W het Forensisch centrum Teylingereind in Sassenheim. Dit centrum is een justitiële jeugdinrichting voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar.

Inzetten op ontwikkeling jongeren

Naast het uitvoeren van opgelegde straffen en behandelmaatregelen, ligt de nadruk in deze jeugdinrichting vooral op de ontwikkeling van de jongeren. Het doel hiervan is om de jongeren te laten terugkeren in de maatschappij. Een belangrijk uitgangspunt is dat zij dan voldoende zijn opgeleid en bij voorkeur een starterskwalificatie op zak hebben. Op die manier hebben deze jongeren meer mogelijkheden op een vervolgopleiding en een grotere kans op een baan.

Programma

Het college van B&W werd ontvangen door directeur/bestuurder Soraya Beumer. Zij kregen daarna een lunch. Deze was verzorgd door de leerlingen van de (interne) horeca-opleiding. Ten slotte kreeg het college een uitgebreide rondleiding door het complex. Hierbij bezochten zij ook de onlangs bijgebouwde vleugel. Tijdens de rondleiding was er gelegenheid om met enkele van de jongeren in gesprek te gaan. Het college vond het bezoek aan Teylingereind zeer informatief.

 

Cookieinstellingen