Sneller duurzamer Teylingen met Meermaker Teylingen

Foto: Gemeente Teylingen

De gemeenteraad van Teylingen wil graag duurzaamheid in de gemeente Teylingen versnellen. De raad stemde daarom unaniem in met de oprichting van Meermaker Teylingen per 1 maart 2019.

Meermaker Teylingen

Meermaker Teylingen is een investeringsfonds voor innovatieve projecten die een duwtje in de rug nodig hebben en een informatiepunt voor inwoners, bedrijven en organisaties. Ook gaat Meermaker Teylingen de gemeente ondersteunen bij het uitvoeren van acties vanuit de duurzaamheidsagenda.

Duurzamer Teylingen

Meermaker Teylingen faciliteert innovatieve projecten, biedt actief beschikbare kennis aan en faciliteert en verbindt bedrijven. Voor inwoners en organisaties is Meermaker Teylingen een kennisplatform. Zo bouwt de gemeente samen met ondernemers, inwoners, koplopers en belanghebbenden sneller aan een nog duurzamer Teylingen.

Investeren bij innovatieve projecten

Meermaker Teylingen kan duurzame projecten in Teylingen, die economisch rendabel zijn, maar zo innovatief dat ze geen 100% financiering uit de markt kunnen halen, cofinancieren met maximaal 40%. Door cofinanciering van Meermaker Teylingen kan het project van de grond komen. Het betreft een revolverend fonds, leningen moeten worden terugbetaald.

Informatiepunt

Meermaker Teylingen is dadelijk een laagdrempelig informatiepunt dat antwoord geeft op vragen van inwoners, bedrijven en organisaties op het gebied van duurzaamheid met name binnen de thema’s energie en circulaire economie. Het wijst de weg naar duurzaamheidssubsidies.

Duurzaamheidsagenda Teylingen

Projecten uit de duurzaamheidsagenda die goed aansluiten bij het werkgebied van Meermaker Teylingen, met name binnen de thema’s energie en circulair, kunnen in opdracht van de gemeente door Meermaker Teylingen mede worden opgepakt en uitgevoerd.

Cookieinstellingen