Aangepast programma Oranjevereniging Sassenheim

Foto: pixabay

De Oranjevereniging van Sassenheim laat weten hoe zij invulling gaan geven aan Koningsdag en 4 en 5 mei, nu veel van de geplande activiteiten geen doorgang kunnen vinden.

“Beste Sassenheimers,

U zult begrijpen dat vanwege de Coronamaatregelen ons programma voor Koningsdag en 4 en 5 mei sterk is aangepast. De meeste activiteiten die wij voor u hadden georganiseerd, hebben we moeten afblazen. Helaas, maar het is niet anders. Uiteraard gaat ook bij ons de gezondheid boven alles.” Voorzitter Rob Koek 

Koningsdag

Niet door gaan het koppelkaarten, het muzikaal onthaal met aansluitend de aubade, de fietstocht, de kindermarkt en het rad van fortuin.

Het programma voor Koningsdag ziet er dit jaar als volgt uit:

  • Zonsopgang: We hangen allen de vlag uit
  • 09:00 Live op Facebook: de verloting van de taarten. 

Via de website kunt je dorpsgenoten nomineren als je vindt dat zij in deze moeilijke tijd iets bijzonders gedaan hebben voor een dorpsgenoot of voor het dorp

  • 09:45 Klokgelui
  • 10:00 Live op Facebook: Het Wilhelmus door Adest Musica
  • 10:15 Video Wall op diverse locaties in Sassenheim

“We brengen videoboodschappen naar de ouderen in de Sassemse verzorgingstehuizen. Volg de Facebookpagina om te kunnen lezen hoe je een videoboodschap bij je vader, moeder, opa, oma, familie of kennis kunt laten bezorgen.”

  • 15:00 De Koningsquiz

“Online en live op Facebook organiseren wij een leuke quiz, waarin uw kennis over Sassenheim en de rest van de wereld wordt getest. Daag uw vrienden uit om met elkaar online de strijd aan te gaan. En naast de eeuwige roem van de titel “Winnaar van de eerste Sassemse Koningsquiz” zijn er nog veel meer leuke prijzen te winnen. De deelname is gratis. U kunt zich tot 25 april opgeven op onze website www.oranjevereniging-sassenheim.nl

  • 16:00 Toosten op de koning! Tijdens de livestream van de Koningsquiz zullen we om 4 uur stipt het glas heffen op onze koning.

4 Mei, Dodenherdenking

In gemeente Teylingen vindt dit jaar geen herdenking plaats op 4 mei om 20.00 uur. Het monument zal op 4 mei passend worden gedecoreerd. Burgemeester Carla Breuer houdt een online toespraak. De toespraak wordt digitaal beschikbaar gesteld na de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. Het staat uiteraard vrij om het monument op een ander moment te bezoeken om daarbij de in oorlogstijd of tijdens vredesmissies omgekomen landgenoten te herdenken. Houd daarbij altijd de afgesproken 1,5 meter afstand in acht.

5 Mei, Bevrijdingsdag

“Wij hebben helaas ook voor deze dag veel evenementen moeten annuleren. Uiteraard hopen wij wel, dat u allen op deze dag de vlag uithangt!”

Dan is het dit jaar de 100ste geboortedag van Anton Berbée. Anton was een verzetsstrijder en Engelandvaarder in de Tweede Wereldoorlog, die ook een lange tijd in een werkkamp heeft gezeten. Anton heeft zijn belevenissen opgetekend in een groot aantal brieven. Ter gelegenheid van 75 jaar Bevrijding hebben de Stichting Oud Sassenheim, de Oranjevereniging Sassenheim en Irma Ooijevaar deze brieven verwerkt tot een dagboek. Dit dagboek is digitaal beschikbaar gemaakt en voorzien van fotomateriaal. Het is een aangrijpende reisverslag geworden dat u kunt vinden op https://www.polarsteps.com/AntonBerbee. Het is zeker het lezen waard.

De kids kunnen weer meedoen aan onze kleurwedstrijd i.s.m. Speelgoedwinkel Tiny Tribe aan de Charbonlaan. De kleurplaat kunt je via deze link downloaden. Dit keer moeten jullie hem digitaal inleveren. Dat mag als scan of als foto. 

Let op: Bingo verplaatst naar 2 mei

Ook is er op deze dag een Bevrijdingsbingo. Voor € 12,50 kun je je inschrijven voor deze spectaculaire bingo. Het volledige inschrijfgeld zal worden besteed aan tegoedbonnen van Sassenheimse winkeliers die je dan vervolgens weer kunt winnen. Zo kun je leuke prijzen winnen en steunen we daarmee ook nog eens de Sassenheimse winkeliers die door de huidige crisis best een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De live trekking van de bingogetallen is op 2 mei om 19:00 uur. Zorg dat je voor 2 mei verzekert bent van bingokaarten via de website.

12 Mei, De uitgaansdag voor senioren

“De uitgaansdag voor onze senioren hebben wij uitgesteld. Niet afgelast! Zodra de mogelijkheid voor een gezamenlijk dagje uit weer aanwezig is, zullen wij u daarover berichten. Wanneer dat zal zijn kunnen wij u vanzelfsprekend nu nog niet zeggen.”

Tot slot

“Het bovenstaande programma is niet het programma zoals u dat van ons gewend bent. Het is ook niet het programma dat wij in de afgelopen 12 maanden voor u hadden voorbereid. Over het waarom van dit aangepaste programma hoef ik niets te zeggen denk ik. Dat zal een ieder duidelijk zijn. Wij hebben getracht om binnen de beperkte mogelijkheden die wij op dit moment hebben een aantal leuke dingen te organiseren. Maak er in de huiselijke kring een leuke Koningsdag van. Ik wil afsluiten met de woorden van Vera Lynn, We’ll meet again!”

#BSAVE EN LET EEN BEETJE OP ELKAAR.

Met vriendelijke groet,

Rob Koek (voorzitter Oranjevereniging Sassenheim) 

 

Reacties