Komend weekend Bollenstreek opnieuw beperkt toegankelijk

Foto: Lisa de Blok

Net als met Pasen is de Bollenstreek komend weekend opnieuw beperkt toegankelijk. De toegangswegen naar de bollenvelden worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en sportfietsers. Bij drukte worden deze wegen ook afgesloten voor voetgangers en individuele fietsers.

Alleen aanwonenden hebben dan toegang. De doorgaande, veelal provinciale, wegen blijven vooralsnog open. De maatregelen worden opnieuw ingezet omdat ook komend weekend mooi weer wordt verwacht. De burgemeesters van Hillegom, Lisse en Teylingen laten weten dat zij hopen dat alle media-aandacht van afgelopen weekend haar werk heeft gedaan.

“Vrijwel alle landelijke en regionale media hebben met Pasen onze oproep aan dagjesmensen om weg te blijven gedeeld. We gaan ervan uit deze boodschap nu goed is overgekomen. Daarnaast vragen we onze eigen inwoners dicht bij huis te blijven. Alleen door ons goed aan de maatregelen te houden, kunnen we de verspreiding van het virus verder vertragen.”

Duur afsluiting

De afsluitingen gelden op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Boetes bij overtreding regels

Handhavers letten komend weekend extra op of iedereen zich aan de regels houdt. Zij delen boetes uit als zij zien dat mensen geen afstand houden en daarmee de gezondheid van anderen in gevaar brengen.

Cookieinstellingen