Kunstweek 2019: Jan Steen, Maestro en kleinkunst in huiskamers

Foto: PR

Sporen van Jan Steen is het thema van de Kunstweek Warmond 2019. Verschillende activiteiten staan in het teken van de oude meester. Op het programma staan vertrouwde en nieuwe elementen. De Kunstweek opent met Maestro Warmond!, waarbij een aantal bekende inwoners een orkest mogen dirigeren.

Op vrijdagavond 1 november trapt de Kunstweek af in Het Trefpunt met een gloednieuw onderdeel: Maestro Warmond. Zes bekende gezichten uit Teylingen zullen die avond als dirigent voor het Kennemer Jeugd Orkest staan, wie mag zich Maestro noemen?

De volgende dag is de officiële opening op het Pleintje bij de pomp. Kunstenaar Nicoline Heemskerk werkt samen met leerlingen van de basisschool aan een levensgrote reproductie van een schilderij van Jan Steen. Net als vorig jaar zijn op het pleintje kunstenaars aan het werk en wordt er muziek gemaakt. Ook is er een rondleiding langs de ramen van de Dorpsstraat, waar tal van kunstenaars hun werk exposeren in het kader van Gluren bij de Buren.

Sporen van Jan Steen

Het thema van de Kunstweek 2019 is Sporen van Jan Steen. Warmond gaat zich steeds nadrukkelijker profileren als Jan Steen-dorp en daar sluiten verschillende activiteiten in de Kunstweek bij aan. Zo verzorgt Jeroen Spijker, de maker van de buste van Jan Steen in Warmond, een workshop boetseren. Camée van Blommestein houdt op donderdagavond 7 november een lezing met als thema ‘Politiek en Cultuur bij Jan Steen.’

Monward goes Hollywood

Het Monward Consort brengt zaterdagavond 2 november een concert vol filmmuziek: Monward Goes Hollywood. Op het programma staan melodieën die speciaal voor films zijn gecomponeerd, maar ook klassieke muziek die in films is gebruikt, bijvoorbeeld van Mahler en Mozart. Tijdens de avond in de Protestantse Kerk worden ook beelden uit de films getoond.

In Het Oude Raadhuis komt dichter Vrouwkje Tuinman op zondag 3 november vertellen over het dichterschap en haar nieuwste bundel Lijfrente. Later die middag is de opening van de tentoonstellingen in Galerie de Pomp en Het Oude Raadhuis. Schrijver Peter Buwalda wordt op vrijdagavond 8 november in Het Trefpunt geïnterviewd door Michiel Noordzij. Hij zal daar onder meer vertellen over zijn laatste roman Otmars Zonen. Zaterdag 9 november brengen Wendy Roobol en Ursula Dütschler in het Trefpunt hun voorstelling Mozarts Mooie Meiden.

Huiskamerfestival

Net als vorig jaar wordt de Kunstweek afgesloten met het huiskamerfestival kKik (kleinKunst in de Kamer). Het publiek krijgt op zondagmiddag 10 november een drietal voorstellingen voorgeschoteld in een bijzondere setting. Vorig jaar was het festival in korte tijd uitverkocht, de reacties waren enthousiast. Bezoekers hebben dit jaar de keuze uit twee routes.

Workshops

Voor wie zelf actief wil zijn tijdens de Kunstweek, staan tal van workshops op het programma. Kunstenaars leren de deelnemers de fijne kneepjes van verschillende kunsten, zoals collages maken, handlettering en verf maken. Ook voor kinderen is er veel creatiefs te doen. Het volledige programma verschijnt binnenkort op de vernieuwde website van de Kunstweek: www.kunstweekwarmond.nl. In Warmond worden huis-aan-huis flyers verspreid.

Reacties