VCS-teams goed uit de startblokken

Het volleybalseizoen is weer begonnen en afgelopen week speelden heren 1 en dames 1 van Volleybalclub Sassenheim hun eerste wedstrijden. Beide teams lieten er geen gras over groeien. Donderdag versloeg heren 1 in De Wasbeek het Zoetermeerse Zovoc en een dag later was VCS dames 1 in Den Haag met 4-0 duidelijk sterker dan Sovicos.

VCS heren 1

De eerste teams van VCS zijn enigszins gewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. Heren 1 zag twee spelers en een trainer vertrekken na een seizoen waarin het team zich net aan wist te handhaven in de promotieklasse. De laatste wedstrijd, tegen hetzelfde Zovoc, was toen van cruciaal belang. Op de eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen lag minder druk. Onder leiding van speler/coach Erik de Muinck begon VCS in de eerste set direct met een voorsprong, waardoor Zovoc de hele set achter de feiten aan liep.

Dat bleek exemplarisch voor de hele wedstrijd. Dankzij een goede service-pass kon spelverdeler Jesse van Rijn de aanvallers goed bereiken. Met name middenaanvaller Noah Enderlé liet zich gelden in de aanval. Behendig ontweek hij keer op keer het blok van de tegenstander. De afwisselende service van VCS deed de rest; na anderhalf uur stond er een afgetekende 4-0 op het wedstrijdformulier (25-21 25-19 25-22 25-19).

VCS dames 1

Waar bij heren 1 spelers vertrokken, Kwamen bij VCS dames 1 er juist een tweetal spelers bij. Middenaanvalster Charlitha van Gend kwam over uit het derde damesteam en Henrike de Muinck vond de weg terug naar dames 1 na twee seizoenen bij Leython DC. Voor VCS dames 1 was vorig seizoen zeer succesvol, met als beloning een terugkeer naar de promotieklasse en het winnen van de regiobeker. Veel nieuwe tegenstanders dit seizoen, dus het was even afwachten hoe de eerste wedstrijd zou verlopen.

In Den Haag begon VCS sterk tegen Sovicos. Spelverdeelster Nanke van der Meer serveerde het team direct naar een 7-0 voorsprong. Sovicos gaf zich echter niet gewonnen en was snel weer bij de les. Na een wat rommelig eerste deel van de set kon VCS in het tweede deel opnieuw afstand nemen van Sovicos en zo eindigde de eerste set met 25-18 voor VCS. De sterke service van VCS bleek in de volgende sets het voornaamste wapen.

Sovicos kwam daardoor maar weinig aan aanvallen toe en de speelsters van VCS gingen goed om met de kansen die zo werden gecreëerd. De tweede en derde set kon Sovicos nog redelijk bijblijven, maar in de vierde set was het verzet gebroken. Ook voor dames 1 dus een 4-0 overwinning (25-18 25-20 25-22 25-11).

Eerste plaats in de competitie

Zo eindigen beide VCS-teams na de eerste wedstrijdronde op de eerste plaats in de competitie. Heren 1 krijgt twee weken de tijd om te genieten van het behaalde succes. Zij spelen pas donderdag 3 oktober in De Wasbeek tegen Delta. Dames 1 moet deze week al aan de bak. Het Scheveningse Kalinko komt donderdag 26 september op bezoek in Sassenheim.