Gouden Gaffel Wedstrijden op de Kagerplassen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: Stichting Zeilvaart Warmond

Na de succesvolle Westlander Zeildagen eind mei, zijn komend weekend de Gouden Gaffel wedstrijden aan de beurt. Deze wedstrijden voor historische zeilende bedrijfsvaartuigen worden dit jaar voor de 27ste keer gehouden.

Op zaterdag 24 augustus vertrekken de schepen om 10:00 uur vanuit Park Groot Leerust voor een beurtveerwedstrijd. Daarbij moeten de schepen naar de verste uithoeken van de Kagerplassen om stickertjes te verzamelen. Het schip dat binnen de tijd de meeste stickers weet te verzamelen wint. Rond 17:00 uur zijn de schepen weer terug in Warmond.

Op zondag 25 augustus vanaf circa 10:00 uur varen we een meer traditionele hardzeilwedstrijd op ’t Joppe. Net als bij het Friese Skûtsjesilen zijn de schepen beide dagen via track en trace te volgen. Zie www.zeilvaartwarmond.nl.

De prijsuitreiking is op zondagmiddag rond 14:00 uur. Op beide dagen is bij de theekoepel in Park Groot Leerust het terras geopend vanaf 11:00 t/m 18:00 uur en op zaterdagmiddag is er vanaf 16:00 uur live muziek in het park. Verder staat er op zaterdag en zondag een springkussen voor de kleintjes. Voldoende redenen om een kijkje te gaan nemen bij de 27ste editie van de Gouden Gaffel!

Reacties