Zevende editie Kunst in ’t Overbosch groot succes

De zevende editie van Kunst in ’t Overbosch en Kunst voor Kids was weer een doorslaand succes. Meer dan 750 bezoekers trok dit jaarlijkse evenement, waarbij tientallen kunstenaars naar het Overbosch in Voorhout komen, om daar live kunst te maken.

De bezoekers konden, na de opening door wethouder Arno van Kempen en St. Cecilia, zaterdag 17 en zondag 18 augustus genieten van nieuwe schilderijen, houtbewerkingen, glaskunst, gedichten en wassen beelden. Op de zondag kreeg iedere bezoeker aan Kunst in ’t Overbosch een stemformulier, zodat ze konden kiezen welke kunstenaar het mooiste kunstwerk gemaakt had.

Ieder kunstwerk kreeg meerdere stemmen, maar uiteindelijk waren er drie kunstenaars die de meeste waardering kregen. Dat waren Sjoerd Blokker (3de plaats), Mark de Jong (2de) en de Cup met de Gouden Oren ging naar de Voorhouter Casper Dangerman. Hij behaalde maar liefst 172 stemmen!

Ook Kunst voor Kids trok bijzonder veel deelnemers; ruim honderd kinderen maakten hun eigen schilderijen, kleiwerken, bouwconstructies of creëerden hun eigen bodypaints. Alle zelfgemaakte kunstwerken mochten ze mee naar huis nemen.

Heel fijn was het, dat beide evenementen gevrijwaard bleven van regen, ondanks de sombere weersvoorspellingen. Zowel de deelnemers als de bezoekers waren het er over eens: dit was een van de meest geslaagde edities ooit van Kunst in ’t Overbosch. In veel agenda’s staat het derde weekend van augustus in 2020 al rood omcirkeld: dan vindt de achtste Kunst in ’t Overbosch en Kunst voor Kids weer plaats!

Bekijk alle foto’s door op ‘Fotoserie’ te klikken in de bovenste afbeelding!

Cookieinstellingen