Vuurwerkvrije zone in jouw buurt? Laat het weten!

Foto: Pixabay

In Teylingen zijn inmiddels elf locaties aangewezen als vuurwerkvrije zone. Acht rond zorgcentra en kinderboerderijen, drie in woonwijken. Ieder jaar mogen inwoners verzoeken om in hun straat of wijk een vuurwerkvrije zone rond oud en nieuw in te stellen.

Wil jij voor de komende jaarwisseling onderzoeken of een vuurwerkvrije zone in jouw straat of wijk mogelijk is? Geef dit dan vóór 9 september 2019 door. Stuur een e-mail aan [email protected] met als onderwerp: vuurwerkvrije zone.

Voorwaarden

Als je graag een vuurwerkvrije zone in jouw straat of wijk wil, wil de gemeente graag dat je aantoont dat voldoende overeenstemming is onder de bewoners om deze zone in te stellen. Je kan dit doen door een enquête uit te zetten onder de bewoners in jouw buurt. De gemeente heeft hiervoor een speciaal een enquêteformulier beschikbaar, dat je hiervoor kunt gebruiken.

Voldoende overeenstemming?

Er is voldoende overeenstemming als 75% van de bewoners die in de door jouw gewenste locatie wonen, een vuurwerkvrije zone wil instellen. Let wel, als bewoners geen enquêteformulier invullen, beschouwt de gemeente dit als een NEE. Als dus meer dan 25% van de buurtbewoners het formulier niet invult, kan nooit voldoende overeenstemming worden bereikt.

Kijk voor meer info en voor de actuele vuurwerkvrije zones op: https://www.teylingen.nl/inwoners-en-ondernemers/veiligheid/vuurwerkvrije-zones.html

Reacties