Handbaldames Foreholte uitgespeeld

Afgelopen zaterdag moest de beslissing vallen wie van de vier ploegen uit de eerste divisie, waaronder Foreholte, een extra promotie mogelijkheid ging verdienen. Foreholte en Fortissimo hadden hun kans al verspeeld, maar VZV en DSVD gingen ervoor.

Op hetzelfde tijdstip werden beide wedstrijden verspeeld. De stand tussen beide kemphanen was in punten en in doelsaldo gelijk. Uiteindelijk verloor DSVD en VZV won van Foreholte, dat meerdere speelsters met blessures zag wegvloeien uit het team. Wendy Smits en Lisanne Ruiter speelden niet, vanwege een lichte hersenschudding, opgelopen in het harde duel tegen DSVD vier dagen geleden.

In de wedstrijd in de bomvolle sporthal in het Noord Hollandse ’t Veld werd begonnen zonder topschutster Wendy Smits. VZV bleek enorm nerveus en het samenspel wilde niet vlotten. Verdedigend waren ze telkens een stapje te laat, maar er mocht veel van de leiding. Helaas raakte Kim Schuurbiers na zes minuten bij een passeeractie geblesseerd aan haar enkel en kwam nog wel even terug, maar in de 2e helft bleef ze aan de kant. Net als Dana Vincenten, waarvoor het overladen programma teveel was voor haar knieën.

Nacompetitie VZV-Foreholte 23-4-2016 nr. 4

Na een 0-2 voorsprong kwam VZV terug en na ruim een kwartier was de stand gelijk 5-5. Ondanks goed keeperswerk van Kim Nijhuis (ze gaat stoppen) wist VZV toch een 9-7 voorsprong te nemen met de rust.

In de tweede helft nam Roxanne Roffelsen, in het doel, de taken goed over, alleen aanvallend kwamen teveel mensen op een andere plek te staan. Er werden onnodige technische fouten gemaakt, waardoor het snelle VZV iedere keer de bal onderschepte en met een break de aanval afrondde. VZV verdedigde behoorlijk fysiek en Foreholte zocht het eigenlijk veel te veel op en had daarbij geen rechten volgens de leiding.

Na de 10-8 kreeg Foreholte het erg zwaar, want VZV liep door middel van een aantal breaks uit naar 16-8 binnen 10 minuten. Bij Foreholte lukte er weinig, men had er gewoonweg de kracht niet meer voor. De 26-14 eindstand was iets overdreven, maar niet minder verdiend voor VZV, dat terecht naar de eredivisie gaat.