Veel bekijks voor het Bloemencorso

Tijdens het Bloemencorso van de Bollenstreek trokken de rijdende kunstwerken weer door de regio. Vanuit alle windstreken kwamen mensen hier op af om dit van dichtbij mee te maken.

Bloemencorso 2016 - 5

Er was weer een hoop werk en aandacht besteed aan alle wagens en alles was tot in de details aangekleed. Vrijdags vertrok de karavaan naar Noordwijkerhout voor de opening door couturier Edwin Oudshoorn en aansluitend het verlichte corso.

Op de zaterdag begon de tocht richting Haarlem, zo hier en daar een klein buitje onderweg maar een groot deel van de dag scheen de zon. Die middag kwamen er zoveel bezoekers op af, dat de Bollenstreek letterlijk vol liep. Er werd opgeroepen niet meer met de auto te komen, omdat er geen parkeerplekje meer over was. Voor wie hierdoor niet kon komen, was er wel een live blog te volgen. Door alle drukte liep de stoet een half uurtje vertraging op, nadat deze weer uit Teylingen was vertrokken.

Bloemencorso 2016 - 4

Prijswinnaars

Op vrijdagavond werd in Noordwijkerhout bekend gemaakt welke wagens er in de prijzen vielen.

Praalwagens

  1. Keukenhof: Delfts Blauw
  2. Corsogroep De Zilk:Catwalk
  3. Bloemenbadplaats Noordwijk 150 jaar badmode

Bloemencorso Bollenstreek

Bloemencorso 2016 - 22

Bloemencorso 2016 - 28
Luxe wagens

  1. Opel Admiral Gebr. Langeveld BV
  2. Audi A3 van Bloemenatelier Capri
  3. Milieuwagen van Meerlanden

Bloemencorso 2016 - 3

Bloemencorso 2016 - 18

Milieuwagen van Meerlanden

Wereldwijd bekijksBloemencorso 2016 - 7

Met de deelnemende wagens uit Thailand en China werd wel benadrukt dat het Bloemencorso is uitgegroeid tot een spektakel dat inmiddels wereldwijd bekijks en betrokkenheid heeft. Een team van reporters uit Thailand werd ingevlogen om van begin tot eind verslag te kunnen doen aan het thuisfront.

De praalwagen van gemeente Teylingen was opgetuigd door Volkstuinvereniging Elsgeest. Leuk detail was dat er binnen de gebloemde kasteelmuren van deze wagen ondertussen ook nog gekookt werd door de middeleeuwse dames.

Bloemencorso 2016 - 34

Bekijk alle foto’s door op ‘Fotoserie’ te klikken in de bovenste afbeelding. 

Reacties