Foreholte wint ook mindere wedstrijden

In een goed gevulde sporthal de Tulp in Voorhout speelden de handbaldames van Foreholte tegen het Haagse A.J. Sports/Hellas. De uitwedstrijd werd redelijk eenvoudig gewonnen met 24-29. De laatste wedstrijden lijkt Hellas toch weer aan de betere hand en men was dus gewaarschuwd. Het bleek waar, nipt gewonnen met 23-22.

In de eerste helft lukte, zeker in het begin, bijna helemaal niets bij Foreholte. Hellas speelde een open verdediging en de Voorhoutsen hadden er geen antwoord op. Mede omdat er door de Haagsen zo nu en dan behoorlijk aan armen en romp getrokken werd, stagneerde de aanval. Maar het waren de Voorhoutsen, die geen oplossing konden vinden, terwijl men vergat de hoekspeelsters bij het geheel te betrekken of in te starten zonder bal.

Foreholte-Helas 16-01-2016 nr. 3

Verdedigend zat het nog wel goed in elkaar, maar de Haagse dames wilden vaak erlangs om bij de cirkel op doel te schieten. Er werd weinig van afstand geschoten. In de eerste helft is Foreholte twee maal op voorsprong geweest, 3-2 en 4-3 na 12 minuten en verder niet tot 3 minuten voor tijd.

In de tweede helft lukte het bij Hellas ook allemaal niet meer zo en aanvallend kreeg Foreholte toch wat meer grip op het spel. Hellas moest herhaaldelijk aan de noodrem trekken, hetgeen resulteerde in totaal 6 tijdstraffen. Foreholte maakte hier gebruik van, want de maximale voorsprong van Hellas was toch 4 doelpunten.

Dana Vincenten benutte 4 penalty’s feilloos en Malu Zandbergen kreeg het op haar heupen in de laatste spannende fase en Hellas had het nakijken. Toch wel enigszins gelukkig werd deze overwinning behaald.

Foreholte-Hellas 16-01-2016 nr. 2

Scores van:

• Dana Vincenten 6,
  • Wendy Smits 4,
  • Kim Schuurbiers 3,
  • Ramona Vink, Melanie Zwaan, Saskia Kolster en Malu Zandbergen allen 2,
  • Britt van Leijden en Lize Vrolijk beide 1.
  • Roxanne Roffelsen en Kim Geerlings keepten beiden degelijk.

Dinsdag 19 januari om 19.45 uur is de wedstrijd tegen Fortissimo in Cothen (de gestaakte wedstrijd vanwege de blessure van Naomi Hoogervorst). Zaterdag 23 januari is de lastige uitwedstrijd tegen concurrent Maedilon/V.Z.V. om 20.30 uur in ‘t Veld. Om alvast te noteren, de achtste finale van de bekercompetitie is in Voorhout op dinsdag 2 februari om 19.30 uur tegen eredivisionist DSS. Het belooft een spektakel te worden, dat je niet mag missen.