Ter Leede na nederlaag koploper af

Op de valreep leek Ter Leede afgelopen zaterdag bij Jodan Boys alsnog een puntje mee te pikken. Door de late gelijkmaker van Thierry van der Kooye in de 87e minuut, leek de roodgele schade beperkt te blijven.

Klik op ‘Fotoserie’ hierboven om de foto’s van Bart van der Harst te bekijken.

Dat was buiten Achmed el Azzouti gerekend. Vrij voor Bogdan Constantin bezorgde de aanvaller zijn ploeg ver in blessuretijd drie punten (2-1). Medekoploper Noordwijk maakte bij Quick Boys geen fout, zodat Ter Leede door het verlies in Gouda afstand moest doen van de koppositie.

Eerste helft

Dat gebeurde na een wedstrijd waarin de ploeg van Henk Wisman al na elf minuten achter de feiten aanliep, toen El Azzouti met zijn eerste van de middag Jodan Boys op voorsprong zette. Vervolgens ging het in de eerste helft gelijk op met kansen over en weer. Gescoord werd er echter niet waarbij ter Leede aan een grotere achterstand ontsnapte, toen Jorn van Lunteren de paal naast Constantin raakte.

Ter Leede - Jordan Boys 6

Tweede helft

Na rust stelde Ter Leede alles in het werk om de gelijkmaker te forceren. Jodan Boys had alle moeite om op de been te blijven, maar bezweek pas in de slotfase toen invaller Kurbegovic in de combinatie met Thierry van der Kooye in staat was om de 1-1 op het scorebord te zetten. Daarmee leek het meer dan verdiende punt te zijn veilig gesteld voor Ter Leede, dat echter in de slotfase van een koude kermis thuiskwam. El Azzouti zette met zijn tweede van de middag de 2-1 eindstand op het scorebord.

Ter Leede kan zich aanstaande zaterdag op de Roodemolen revancheren door tegen Heinenoord de drie punten in eigen huis te houden. Aanvang van de wedstrijd om 14.30 uur.