Present Bollenstreek deelt Zomerpakketten uit

Foto: Present Bollenstreek

Het is nog maar een paar dagen voordat de zomervakantie aanbreekt. Voor de meeste mensen een heerlijke periode, maar voor sommige mensen juist een grote zorg erbij. Daarom deelt Stichting Present Bollenstreek deze week maar liefst 25 Zomerpakketten uit, aan gezinnen die wel een extraatje kunnen gebruiken in deze tijd.

De zomervakantie betekent voor heel veel mensen een aantal weken lang plezier, met vakanties, dagjes uit en lekker vaak naar het zwembad. Maar er zijn helaas ook mensen voor wie de zomervakantie juist een extra moeilijke periode is, omdat ze te weinig financiële middelen hebben om op vakantie te gaan en om al die weken voor vermaak te zorgen.

“Deze kwetsbare gezinnen willen wij graag bemoedigen met een klein gebaar,” licht Sunia van Maris, coördinator van Present Bollenstreek, toe. “Met een Zomerpakket hopen wij de zomer net een stukje zonniger te maken voor hen!”

Grote behoefte

Dat hier grote behoefte aan is, wist Van Maris eigenlijk al. “Wij zetten ons het hele jaar door in voor kwetsbare mensen in de Bollenstreek. Mensen die gezondheidsproblemen, of geen geld of geen netwerk hebben om klussen aan te pakken of uitstapjes te maken. Deze actie is bedoeld voor kwetsbare gezinnen die begeleid worden door Maatschappelijke Organisaties in verband met diverse zorgen. Voor hen is de zomervakantie extra moeilijk. Daarom gaan wij hen deze week verrassen met een Zomerpakket.”

Deze pakketten worden samengesteld door vrijwilligers uit de hele Bollenstreek, in de meeste gevallen ook gezinnen met kinderen. Die zijn 1-op-1 gekoppeld aan de ontvangende gezinnen, die zijn aangemeld via maatschappelijke organisaties zoals JGT, Kwadraad en Reuring. De samenstellers hebben de gegevens van de gezinnen ontvangen, zodat ze een pakket op maat kunnen samenstellen.

“Het matchen was nog even een uitdaging, omdat we meer aanmeldingen van ontvangende gezinnen hadden gekregen dan van gevers,” aldus Van Maris. “Dankzij ons eigen netwerk kunnen we nog een paar extra Zomerpakketten maken en hebben we er slechts een aantal niet kunnen toekennen. Het is geweldig dat we deze week 25 gezinnen in de hele Bollenstreek dit extraatje kunnen geven!”

Prachtig initiatief

De Zomerpakkettenactie van Present Bollenstreek is bij voorbaat al heel positief ontvangen. De maatschappelijke organisaties in de omgeving vinden het mooi dat er nu eens aandacht aan deze gezinnen wordt gegeven in de zomervakantie.

“Een prachtig initiatief!” aldus Els Troch van Reuring in Noordwijk. “Ik weet zeker dat gezinnen dit geweldig gaan vinden.” Charlitha Vesseur van JGT Lisse licht toe: “Er zijn gezinnen die echt opzien tegen de zomervakantie, omdat de kinderen 6 weken thuis zijn zonder dagbesteding. Dit is dan echt een kadootje voor hen!”

Ook zijn er een aantal ondernemers die helemaal warm werden van het initiatief en spontaan spullen en diensten doneerden voor in de pakketten. Zo gaf KidsZoo uit Noordwijkerhout gratis toegangskaartjes aan alle gezinnen, evenals Speeltuinvereniging Bijdorp uit Sassenheim. Daarnaast werd een knutselworkshop aangeboden en kwam er ook initiatief van Little Dresses for Africa, die voor heel veel kinderen prachtige kleding voor in de pakketten heeft gemaakt.

“Wij zijn begonnen als Little Dresses for Africa, maar we merken dat we overal op de wereld kinderen blij kunnen maken. Hoe prachtig is het dat we ook kinderen in onze regio een uniek handgemaakt kledingstuk kunnen geven, dat is handgemaakt door vrouwen uit de Bollenstreek,” aldus Elizabeth Wassenaar. “Deze spontane reacties zijn echt hartverwarmend,” aldus een trotse Van Maris.

“Het laat zien dat er veel mensen in de Bollenstreek zich willen inzetten voor een ander en graag naar elkaar omzien.”

Cookieinstellingen