Kunst in de Tuin: Maak je Tuin Speels en Uniek!

Foto:

Wie zegt dat een tuin alleen bestaat uit planten, bomen en gras? Het is hoog tijd om je tuin wat extra aandacht te geven en het naar een hoger niveau te tillen met een prachtig kunstwerk! Een artistiek tuinbeeld kan een unieke uitstraling aan je tuin geven en is de perfecte manier om je persoonlijkheid te laten zien. Maar hoe weet je welk kunstwerk het beste bij jouw tuin past? We hebben Jeroen Stok, een bekende kunstenaar die al ruim twintig jaar kunstwerken op maat maakt, gevraagd om wat tips te geven over hoe je tuinkunst in je tuin kunt integreren.

Advertorial

Creativiteit
Laten we beginnen met het idee dat een artistiek tuinbeeld zomaar even neerzetten in je tuin niet voldoende is. Het vraagt om aandacht, creativiteit en zorgvuldigheid om de perfecte balans te vinden tussen je tuin en het kunstwerk. Jeroen Stok is een ervaren kunstenaar die kunstwerken op maat maakt voor particulieren en bedrijven.

Hij werkt met materialen zoals rvs en cortenstaal, die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en na verloop van tijd mooier worden. Je kunt eenvoudig je wensen delen met hem door middel van foto’s, waarna hij in samenspraak met jou een ontwerp op maat maakt. Of je nu een kleine of grote tuin hebt, Jeroen zorgt ervoor dat het kunstwerk perfect past bij de locatie en je budget.

Grootte van het kunstwerk
Een belangrijk aspect waar de kunstenaar altijd op let voordat hij begint met ontwerpen is de grootte van het kunstwerk. Het moet in verhouding zijn met de tuin en niet te klein of te groot overkomen. Als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt, kan het ontwerp goed tot zijn recht komen door het in een nis te plaatsen met mooie beplanting eromheen.

Het materiaal dat Jeroen Stok het meest gebruikt voor zijn kunstwerken is rvs en cortenstaal. Deze materialen zijn niet alleen bestand tegen weer en wind, maar geven het kunstwerk ook een moderne en strakke uitstraling. RVS kunstwerken zijn licht en modern die donkere plekken in je tuin oplichten. Cortenstaal is van nature roestkleurig en heeft een meer organische uitstraling die perfect past in een natuurlijke tuin.

Stijl van het kunstwerk
Een andere belangrijke keuze die je moet maken is de stijl van het kunstwerk. Tuinbeelden kunnen modern en abstract zijn en je tuin een hedendaagse uitstraling geven. Figuratieve beelden van bloemen en vogels zijn meer herkenbare onderwerpen en passen goed in een klassieke of romantische tuin.

De stijl van Jeroen Stok is gestileerd en aangenaam om naar te kijken. Zijn kunstwerken zijn toegankelijk en passen in iedere tuin. Je kunt ook een thema kiezen voor je kunstwerk, bijvoorbeeld een verhaal dat herkenbaar is voor jou en je familie

Dus, of je nu een bescheiden of nadrukkelijk aanwezig kunstwerk in de tuin wilt, Jeroen Stok kan je daarbij helpen.

www.jeroenstok.com

(Bron: Jeroen Stok)

Cookieinstellingen