Hoe fijn is het om een leuke hobby te hebben?!

Foto: Lisa de Blok

De dagen worden korter en buiten is het guur. Hoe leuk is het dan om lekker knus thuis, alleen of samen, bezig te zijn met een hobby. Wendie Homan weet daar alles van; sinds 2019 runt zij aan de Herenstraat in Voorhout de creatieve hobbywinkel ‘Made By You’.

– advertorial –

Vanuit haar passie om creatief bezig te zijn, inspireert Wendie nu ook dagelijks in haar winkel anderen om met hun hobby aan de slag te gaan. Er is van alles te verkrijgen, voor ieder wat wils. Zo is schilderen de laatste tijd weer steeds populairder aan het worden. Haken en breien is tegenwoordig ook weer hartstikke hip, net als de diamond painting en de happy stones beschilderen. De kids zijn deze dagen veel bezig met het maken van armbandjes en sieraden. Maar ook voor wie geen idee heeft wat te doen, is de winkel van Made By You een bron van inspiratie.

Wendie helpt mensen graag op weg om te ontdekken waar ze blij van worden. “Creatief bezig zijn is niet alleen heel leuk, het helpt je ook om tot rust te komen en het is gezond voor je. Als je iets afmaakt, geeft het resultaat altijd een goed gevoel. Bij kinderen draagt het bij aan de ontwikkeling, bijvoorbeeld van de motoriek”, vertelt ze. Zeker ook in de Corona periode heeft een creatieve hobby veel mensen door de lockdown gesleept. Ze ziet dan ook dat steeds meer mensen die ook naast hun drukke werk, lekker aan de slag gaan met creativiteit.

Naast de verkoop van allerlei materialen en hobbyspullen, worden in de winkel aan de grote tafel ook regelmatig workshops georganiseerd voor jong en oud. Bijvoorbeeld Mandala’s tekenen, handletteren, porcelijn stippelen en straks met de kerst ook leuke thema workshops als het haken van een eigen kerstboompje. De workshops organiseert Wendie op basis van de behoefte van haar klanten en wat er op dat moment trending is.

Wendie: “Ik wil mensen inspireren om lekker creatief bezig te zijn en zichzelf vooral ook de tijd te gunnen om dit gewoon te doen.”

En in de winkel lukt dat goed. Steeds meer mensen uit de regio weten de winkel te vinden. Sommigen komen alleen voor inspiratie of advies, anderen om hier hun spullen te kopen. “Dat kan allemaal”, laat Wendie weten. Ze nodigt iedereen dan ook van harte uit om gerust eens vrijblijvend binnen te lopen en rond te kijken om inspiratie op te doen. Wie weet zit er ook een leuke hobby voor jou bij!

Je vindt de winkel Made By You aan de Herenstraat 110 in Voorhout. Meer info en ook een kalender van de workshops op de website madebyyou.art

Cookieinstellingen