Dick van Schooten timmert aan de weg met grond-, sloop-, en straatwerk

Foto: Dick van Schooten

De Voorhoutse Dick van Schooten is al van jongs af aan gefascineerd door machines. Op zijn vijftiende werkte hij al op de tractor en met andere machines. Na jaren voor een baas gewerkt te hebben, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Hij miste zo nu en dan de waardering voor het harde werken. Op zijn 37e nam hij daarom de stap om voor zichzelf te beginnen en sinds mei 2018 is hij de trotse eigenaar van het bedrijf ‘Van Schooten Grond-, Sloop-, en Straatwerken’.

Hij maakte direct al een vliegende start en beschrijft het eerste jaar als een rollercoaster waar hij in terecht is gekomen. Het werken voor zichzelf geeft hem veel voldoening en hij staat iedere ochtend dan ook te popelen om weer aan het werk te gaan. Hij werkt samen met een vaste club van lokale ondernemers om uiteenlopende klussen te verzorgen. Zijn vrouw Jeanette verzorgt de administratie. Hij heeft inmiddels een goed netwerk van fijne lokale collega’s opgebouwd.

Een van de eerste en leukste klussen die hij tot nu toe heeft gedaan, vond hij toch wel de nieuwe infrastructuur op het terrein van Warmerdam aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout. Ook wel bekend als de boerderij met de kangoeroes en alpaca’s. Het afwisselende werk van het aanleggen van nieuwe slootjes tot bestrating, afwatering en sloopwerkzaamheden en ook nog eens dicht bij huis, doen hem goed. Met als klap op de vuurpijl natuurlijk de voldoening van het resultaat als het eenmaal klaar is!

Na de vliegende start van zijn eigen bedrijf, is hij nu vooral bezig met verder groeien. Een groot deel van de inkomsten wordt besteed aan investeringen om het wagenpark verder uit te breiden. “Met de juiste machines kun je het lichamelijke werk dat bij dit vak komt kijken flink verlichten”, zo legt hij uit.

Hij heeft veel plezier in het werk en bouwt vol passie aan een goed en gezond bedrijf. Met als motto, dat met grote letters op zijn bedrijfsbus staat: “Het komt allemaal goed!”. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van dit bedrijf en volg
Dick van Schooten Grond-Sloop en Straatwerk op facebook.

Cookieinstellingen