Foreholte en Wilhelmus delen de punten

Op sportpark Elsgeest bleef koploper Foreholte afgelopen zondag tegen Wilhelmus, dat als vierde geklasseerd stond, steken op een 1-1 gelijkspel. Door de 4-0 winst van BMT op RKDEO moet Foreholte de koppositie nu delen met deze Haagse formatie.

Na negentig minuten voetbal rolde er een gelijkspel uit de bus waar beide ploegen mee konden leven. Voor de pauze mochten de bezoekers uit Voorburg zich de betere ploeg noemen, terwijl de rollen na de rust waren omgedraaid. Dat spelbeeld zorgde ervoor dat Wilhelmus door een doelpunt van aanvaller van der Poel met een 0-1 voorsprong aan de thee mocht.

Daarna lieten de Foreholte zien uit het goede hout te zijn gesneden. De ploeg van Marcel IJzendoorn ging op zoek naar de gelijkmaker en werd voor die instelling beloond met de 1-1 van Sam Lemmers. Dat doelpunt smaakte naar meer, maar hoewel de roodwitten nog wel aandrongen slaagden zij er niet meer in om de winnende treffer te produceren, zodat er na het verlies van een week eerder bij ESDO maar gedeeltelijk revanche werd genomen voor die nederlaag.

Aanstaande zondag staan de beide koplopers BMT en Foreholte in den Haag tegenover elkaar in een rechtstreeks duel om de eerste plaats. Aanvang 14.00 uur.