Bestuurswissels WIJC en ook op het ijs volop actie

Foto: PR

De Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) heeft een nieuwe voorzitter en penningmeester. Vrijdag 25 november werden bij de Algemene Ledenvergadering Arjan Hogenboom en Suzanne Moret in deze rollen verkozen. Hogenboom vervangt voorzitter Philip van der Post. Moret komt in de plaats van penningmeester Henk Eigenbrood. Ook Michiel Veenstra was niet opnieuw verkiesbaar in het bestuur, zijn rol werd niet opnieuw ingevuld. Naast Hogenboom en Moret bestaat het WIJC-bestuur uit secretaris Chris Zuiderduin en de leden Roderick Scherptong en Arda Morshuis-Klijne.

Beide nieuwe bestuursleden zijn als ouder van schaatsende en skeelerende kinderen bij de club betrokken geraakt en willen zich nu bestuurlijk gaan inzetten voor de vereniging. Hun voordracht door het bestuur werd door de leden unaniem ondersteund. Nadat de afscheidnemende bestuursleden bedankt werden voor hun jaren van inzet voor de club overhandigde Philip van der Post de voorzittershamer aan Arjan Hogenboom.

Jeugdmedailles bij wereldbeker en marathonkampioenschap

Ook op het ijs was er volop actie dit weekend. Pien Hersman mocht meedoen aan de juniorenwereldbeker in het Finse Seinäjoki. Op de 500 meter was de Lissese zelfs goed voor een zilveren medaille. Alleen de Kazachse Alina Dauranova was net iets sneller, de Italiaanse Serena Pergher completeerde het podium. Een dag eerder moest Hersman in de eveneens door Dauranova gewonnen 1000 meter genoegen nemen met de elfde plaats.

De toekomst op de langere afstanden was actief op thuisbaan Haarlem. Daar werd het gewestelijke kampioenschap marathonschaatsen voor jeugd gehouden. Thibaut Vos won de wedstrijd over 20 ronden bij de jongens junioren C. Clubgenoot Tom de Louwere eindigde in dezelfde wedstrijd als dertiende. Rens Vergeer was bij de jongens junioren B goed voor zilver, terwijl broer Stijn vierde werd bij de jongens pupillen B en zus Mara als zesde finishte bij de meisjes junioren C. Maud Moretreed bij de meisjes pupillen B in de prijzen. De dochter van de kersverse penningmeester kwam met een mooie zilveren medaille thuis.

Een mooi vooruitzicht voor de toekomst op de marathon voor de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC die ook in de landelijke competitie met meerdere marathonschaatsers actief is. Afgelopen weekend kwamen die in actie tijdens de zesde Marathon Cup in Hoorn. Loesanne van der Geest was hier mee met de beslissende ontsnapping maar eindigde op een vierde plaats net naast het podium op het hoogste niveau. Een niveau lager sprintte Patricia Koot bij de beloften naar een vijfde plaats. Bij de mannen was belofte Mark van der Hulst goed voor een 41e plaats, hij staat nu in het tussenklassement 12e.

 

Cookieinstellingen