Basketbalvereniging Forwodians viert jubileum

Foto: pr

Officieus bestaan ze 50 jaar maar officieel is het zo’n 42 jaar geleden dat basketbalvereniging Forwodians naar de Kamer van Koophandel stapte om zich als sportvereniging in te schrijven.

De corona epidemie gooide ook nog roet in het jubileumjaar zodat ze nu allemaal een beetje de draad kwijt zijn. Maar dat het tijd werd voor een jubileumfeest waar jonge en oude leden, bestuursleden, vrijwilligers, trainers, coaches en ouders met elkaar in gesprek konden gaan was duidelijk!

Oud bestuursleden kwamen kijken hoe het tegenwoordig gaat. Oud bestuurslid en trainer van de dames Frans Mens kwam weer zijn ‘meiden’ van vroeger tegen, waaronder Saskia Warmerdam, inmiddels een bekende scheidsrechter bij het rolstoelbasketbal en Nancy Bax die nog even het clublied uit de begin jaren 80 liet horen. Oud leden kwamen zelfs vanuit Limburg om hun gezicht te laten zien en het jubileum mee te vieren.

De feestcommissie had sporthal De Schans omgetoverd in een heuse feestzaal, met bar en dj. Eenmalig werd er toegang gevraagd voor een feest bij de Forwodians, de opbrengst van de avond wordt gebruikt om het laatste stukje buitenveld te bekostigen die Forwodians aan wil leggen.

Foto: In het midden voorzitter Jelle van Werkhoven met links vrijwilliger Erika en rechts Gwen, coach en trainer jongens onder 16, ‘bewaken’ de entree.

Cookieinstellingen