Rondjes, stempels en veel plezier bij SKATE4daagse WIJC

Foto: WIJC

De Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) heeft afgelopen week een hoop enthousiaste sporters mogen verwelkomen tijdens de SKATE4daagse. Op de Skeelerbaan Teylingen in de Veerpolder reden van jong tot wat ouder in alle veiligheid hun rondjes.

Met prachtig zonnig weer werd er veel plezier gemaakt. Voor de jongsten was het de hele week stempels verzamelen. Vrijwilligers van de WIJC bemanden een echte stempelpost waar elke vijf ronden een stempel op een stempelkaart gehaald kon worden.

Met name de jongsten maakten in Warmond ook veel gebruik van het lenen van skates, helmen en andere bescherming. Zelfs de kleinste maten werden door enthousiaste nieuwelingen geleend. Een aantal deelnemers gaf ook aan snel terug te komen op de skeelerbaan om een proefles te nemen en zo nog beter te leren skeeleren. Die proeflessen kunnen trouwens ook gevolgd worden door anderen die niet bij de SKATE4daagse mee konden doen. Voor drie gratis proeflessen kan je contact opnemen met [email protected]. Ook bij de proeflessen kan materiaal geleend worden.

De trainingen verzorgd door de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC gaan de hele zomer door. Ook als je elk moment van de dag buiten de trainingen om veilig wil skaten of skeeleren op de skeelerbaan dan kan dat. Jongeren tot 12 jaar hebben al voor 20 euro een vrij skeelerabonnement, jeugd tot 18 jaar kan voor 32 euro aan de slag en volwassenen kunnen voor 45 euro op alle momenten dat er geen trainingen zijn onbeperkt hun skeelers laten rollen. Voor meer informatie kan WIJC.nl bezocht worden of mail je [email protected].

Aan het eind van de week werden de stempelkaarten van de deelnemers ingeleverd en ontvingen de kilometervreters een diploma, bidon en keykoort. De wat oudere deelnemers hielden de afstand bij met de GoSkate app van schaats- en skeelerbond KNSB die de landelijke organisatie van de SKATE4daagse doet. Op de warme afsluitende vrijdag was er ook een ijsje ter verkoeling.

 

Cookieinstellingen