Wéér NK plaatsingen voor Judo Team Bollenstreek

Foto: Judo Team Bollenstreek

Afgelopen zaterdag 9 oktober was het voor de jeugd onder de 15 jaar een spannende dag. Na twee jaar geen enkele wedstrijd te hebben mogen judoën was het voor de judoka´s meteen menens.

In het ochtendblok kwamen de jongens aan de beurt. Coach Wijnand Marks: “Sommige jongens waren door de corona periode van de leeftijdscategorie -12 doorgeschoven naar tweede jaars -15. Dat is een reusachtige stap die je met trainen alleen niet kan overbruggen. We hebben in onze trainingen de afgelopen periode vooral gewerkt aan snelheid van werpen en het doorgaan van staand naar grondjudo. Daarin konden we het verschil maken.”

Bij de jongens wist Tim van Steijn knap derde te worden. “Dit wordt voor hem het eerste NK, maar omdat hij al tweede jaar -15 is, is er geen tijd om rustig op te bouwen. De doelstelling voor komend NK zal liggen op het behalen van de top 10”, legt Marks uit. In de middag waren Madelief Post en Anna Warmerdam aan de beurt bij de meiden. Madelief was al automatisch geplaatst. “In haar categorie vielen een aantal meiden uit, wat ontzettend jammer is want je wilt natuurlijk jezelf meten om te kijken wat je niveau is”, aldus Marks.

Anna mocht wel aan de bak en moest flink knokken ook. Twee keer winst en twee keer verlies gaf haar de derde plek op het podium en dus toegang tot het NK-15 30 oktober in Leek. “De komende weken zullen we ons gedegen gaan voorbereiden op het NK-15. Hier en daar wat kleine veranderingen in tactiek zal het verschil moeten gaan maken op de judomat”, aldus een zeer tevreden coach.

 

Reacties

Cookieinstellingen