Stroeve start Judo Team Bollenstreek levert vier NK tickets op

Foto: Judo Team Bollenstreek

Zaterdag 5 september mochten de judoka’s van Judo Team Bollenstreek na een anderhalf jaar stilstaan eindelijk weer de mat op. Het was meteen menens, want het eerste toernooi dat de judobond organiseerde was direct het Zuid-Hollands kampioenschap onder 18 jaar.

Hoofdtrainer Zagers: “In de hele corona periode is er niet tot nauwelijks gejudood door onze judoka’s. Alle toernooien en buitenland stages werden gecanceld. Ondanks dat we een hele lange periode niet binnen hebben mogen sporten, wisten we ons fit en gefocust te houden. En hoewel dit toernooi voor ons eigenlijk te vroeg kwam, hebben we ons kranig geweerd.”

Bij de dames mochten Isa Russchenberg en Myrthe Dekker in de eerste partij al direct tegen elkaar. Zagers: “Isa en Myrthe zitten in dezelfde categorie, als je na een anderhalf jaar je eerste partij mag judoën en je moet direct tegen je clubgenoot is dat lastig. Je kent elkaar door en door. Daardoor heb ik in de warming-up wat veranderd zodat de dames de focus hielden op de partijen erna.”

Het was uiteindelijk een spannende pot, waarin Isa aan het langste eind trok. Daarna mochten de dames aan de bak tegen tegenstanders van andere clubs. Er werd hard geknokt. Af en toe nog wat onwennig, vooral in de pakking was er soms onvoldoende vertrouwen. Uiteindelijk wist Isa Russchenberg knap 2de te worden en Myrthe Dekker 3de. Beide prestaties leverden de dames een ticket op voor het Nederlands Kampioenschap. Emma Schenk (sportschool Rob van der Hoorn, lid Judo team Bollenstreek) wist in een andere gewichtscategorie tweede te worden. Ze wist zich knap staande te houden tussen al het dames geweld van nationale toppers.

Bij de heren ging het wat minder lekker. De tegenstand was groot. Zagers: “De topclubs hebben veelal kunnen doortrainen. Zij hebben judoka’s die in de nationale selectie zitten en op Papendal werd er gewoon doorgetraind.” Het zorgde ervoor dat de heren te kort kwamen. Alleen Joshua Kortekaas wist zich te plaatsen voor het NK-18. Hij wist in de categorie heren boven 90 kilogram zich als derde te plaatsen en daarmee een ticket naar het NK te bemachtigen. “Ondanks een stroeve start een prima resultaat,” aldus Zagers.

Reacties