Missie volbracht; Triatlon voor de Veteranen

Hij had het nog nooit gedaan, dus ging hij het doen. Joep Derksen besloot twee weken geleden om een ‘Triatlon voor de Veteranen’ op te zetten. De missie is volbracht!

Voor het goede doel, de Stichting Zinsnede, legde Derksen zaterdag 26 juni, op Nationale Veteranendag, voor het eerst een triatlon af; 1,5 km zwemmen in Zwembad Wasbeek, 42,195 km (de marathonafstand) fietsen en 10 km turbowandelen. Van tevoren konden mensen voor één euro raden wat de eindtijd zou worden en degene die er het dichtste bij zat, zou 100 euro winnen.

Onder het goedkeurend oog van juryleden Jan Willem Mijnlieff (voorzitter) en Patience Leung begon Derksen in Zwembad Wasbeek aan de zestig baantjes zwemmen. De medewerkers hadden een zwembaan vrijgelaten, om Derksen de gelegenheid te geven in alle rust dit eerste deel van de triatlon af te laten leggen. Na 41:44 minuten was het zestigste baantje voltooid, kon Derksen zich afdrogen en omkleden om daarna te beginnen aan een fietsronde door het Groene Hart.

De marathonafstand op de fiets werd in 1:29:17 afgelegd, waarna de fiets in de auto van Mijnlieff werd geladen en Derksen het laatste deel van de Triatlon kon afleggen: tien kilometer turbowandelen door de gemeente Teylingen. Dwars door de regenbuien en muzikaal begeleid door zwaar gedonder voltooide Derksen dit deel van de triatlon in een tijd van 1:42:07.

Dat betekende, dat de Triatlon voor Veteranen werd afgelegd in een tijd van drie uur, 53 minuten en acht seconden. Degene die het dichtst bij de geschatte eindtijd zat, bleek Jan Baan te zijn. Hij schatte in, dat de eindtijd 3 uur en 59 minuten zou zijn. Binnenkort ontvangt de heer Baan de honderd euro.

De échte winnaars zijn echter de kinderen van de groepen 8 van basisscholen in Kaag en Braassem. Mede dankzij de Triatlon voor de Veteranen heeft de Stichting Zinsnede voldoende geld ingezameld om al die kinderen het ‘Veteranenboek Kaag en Braassem’ cadeau te geven. Hiermee is het einddoel bereikt.

Mijnlieff: ,,Alle respect voor Joep. Zonder uitgebreide training en voorbereiding heeft hij deze zware missie volbracht. En dat ook nog eens in een supersnelle tijd! De Stichting Zinsnede is blij, dat we onze wens kunnen realiseren; het uitdelen van Veteranenboeken aan groep 8 leerlingen van basisscholen. De verhalen van de veteranen verdienen het namelijk om gelezen te worden door de jongere generaties.’’

Voor meer informatie: www.zin-snede.nl.

 

Reacties