Oprichting Stichting Judo Team Bollenstreek

Foto: Judo Team Bollenstreek

Al een paar jaar draait Judo Team Bollenstreek mee op het allerhoogste judo niveau in Nederland. Vorig jaar werden ook de eerste Europese stappen gezet. Dit bracht de aanzet tot het vormen van een stichting.

Hoofdcoach Johan Zagers: “Jarenlang viel het judo team onder de noemer van onze Sportschool Kaizen. Als sportschool faciliteerde wij alle benodigdheden voor het team. Denk hierbij aan trainingsmogelijkheden en trainingsruimte. Het judo team is opgericht uit passie voor het beoefenen van de judosport op topniveau. Nu we bij de top van Nederland horen en ook Europees mee willen gaan doen, is het tijd voor professionalisering. Vandaar dat ik de hulpvraag bij een aantal ouders heb neergelegd om mij hierbij te helpen”.

Voorzitter Arthur Turk: “Het Judo Team Bollenstreek heeft een enorme potentie om prijzen te pakken op het allerhoogste niveau. Helaas komt hier ook een kostenplaatje bij kijken. Reizen naar toernooien in zowel binnen als buitenland kosten geld. Om te voorkomen dat straks de financiën gaan bepalen of we de absolute top kunnen bereiken, is het belangrijk dat we nu al gaan professionaliseren en op zoek gaan naar sponsoren die ons daarbij willen helpen. Die financiële injectie moet ervoor zorgen dat buitenlandse toernooien of trainingskampen mogelijk worden. Maar ook dat we ook bij de jonge judoka’s het een en ander kunnen realiseren aan trainingsmaterialen. Alles ten behoeve aan de ontwikkeling van het judo talent.”

Een nieuwe sponsor meldde zich al snel aan. Ruben Zweistra, eigenaar van textiel bedrukkingsbedrijf 2fitin, nam graag het voortouw om kledingsponsor te worden. Zweistra: “Zelf heb ik jarenlang op het hoogste niveau gejudood en het is fijn om die connectie weer te vinden met de sport die ik zo mooi vindt. Het is geweldig om een sportteam met zoveel ambitie te mogen sponsoren. En op dat niveau moet je ook denken aan de randzaken, zoals met goede teamkleding voor de dag komen op een toernooi of om aan te trekken om naar een training te gaan”.

Het bestuur kreeg zondag 25 april uit handen van Zweistra het eerste teamshirt uitgereikt. Arthur Turk; “Wij zijn blij met onze nieuwe kledingsponsor. Uiteraard hopen wij dat meerdere sponsoren aanhaken om topjudo mogelijk te maken in de gemeente Teylingen en omliggende gemeentes’.

Reacties