Skeelerbaan WIJC officieel geopend

Foto: ©Arjen Vervoort

Een jaar later dan gepland, en nog steeds beperkt door de coronamaatregelen, is toch op zaterdag 3 april de skeelerbaan van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) in de Veerpolder in Warmond officieel geopend.

Dromen

Toen de plannen voor de skeelerbaan in 2015/2016 vastere vorm kregen is er een crowdfunding filmpje gemaakt waarin de WIJC jeugdleden Iris en Josien vertelden over hun droom om naast schaatsen, ook te kunnen skeeleren bij de WIJC. Die droom is nu werkelijkheid geworden.

Wethouder Arno van Kempen van de gemeente Teylingen gaf het startsein aan de jonge skeeleraars Josien en Iris die na een half rondje ‘gegroeid’ waren; achter de vlaggen vandaan kwamen de marathonschaatstoppers Loesanne en Lisa van der Geest geskeelerd. De vier rijdsters stonden symbool voor de dromen van jonge leden van de WIJC om te leren hun techniek te verbeteren en wellicht uiteindelijk op hoog niveau te gaan schaatsen en skeeleren.

Via de livestream

Via een livestream was de opening te volgen voor de leden van de WIJC en voor geïnteresseerden, want door de covid-19 maatregelen konden zij er niet fysiek bij zijn. Slechts een beperkt aantal genodigden was aanwezig. Naast de initiatiefnemers waren er afgevaardigden van zusterverenigingen, enkele bouwers van de skeelerbaan, voorzitter Louis Eggen van de bewonersvereniging Karpers en Forellen, hij vertegenwoordigde de naaste buren van de WIJC in de Merenwijk, en de sponsoren.

In de toespraken werd de geschiedenis van de aanleg van de skeelerbaan genoemd en ook het convenant met de bewonersvereniging Karpers en Forellen en de goede communicatie nu tussen die bewonersvereniging en de WIJC.

Sponsoren

De gemeente Teylingen heeft met een bijdrage van € 125.000 de aanleg van de skeelerbaan mede mogelijk gemaakt en ook het Schipholfonds heeft fors bijgedragen. Symbolisch overhandigde Rob Groot, voorzitter van het Schipholfonds de cheque van € 45.000 aan WIJC voorzitter Philip van der Post. Met initiatiefnemer Christiaan Zuiderduin trok Rob Groot het doek van bord ‘Schipholplein’ waarmee het oefenplein voor de jongste jeugd aangeduid wordt.

Na afloop van het officiële deel werd er geproost met alcoholvrije ‘bubbels’ in de blauw/groene clubkleuren waarna alle jeugdleden in hun WIJC-kleding samen met de inmiddels door derden gesponsorde seniorentoppers in hun sponsorkleding gingen skeeleren.

Toekomst

Nu hoopt de WIJC op druk gebruik van de skeelerbaan en wellicht is het deze zomer toch mogelijk de baan ook voor niet-leden open te stellen. Via www.wijc.nl kunnen geïnteresseerden zich nog aanmelden als lid en voor skeelertrainingen op de nieuwe baan.

Reacties