Yves Vergeer schaatst nieuw clubrecord

Foto: ©Hidde Muije

Tijdens de Trainingswedstrijden voor Topteams en rijders met een NOC-NSF status, in Heerenveen, reed Yves Vergeer (WIJC) naar een nieuw persoonlijk én clubrecord: 1.49.83. Hij werd met die tijd 3e achter Wesly Dijs die de snelste tijd reed (1.47.11) en Tjerk de Boer, zijn ploeggenoot, die de tweede tijd neerzette (1.49.59).

Yves Vergeer is dit seizoen overgestapt van Okay Fashion en Jeans naar de commerciële ploeg Team IKO met Jorien ter Mors, Esmee Visser, Melissa Wijfje, Jan Blokhhuijsen, Bart Swings , Tjerk de Boer en nog vijf rijders.

Het schaatsen gaat nog door, maar met veel beperkingen. Trainingswedstrijden voor Topteams worden normaal gesproken niet druk bezocht, maar nu was Thialf wel heel erg stil en verlaten. Alleen wedstrijden waaraan rijders met een NOC-NSF status deelnemen gaan nog door. Alle andere wedstrijden zijn afgelast, dus ook de marathonwedstrijden voor de komende 3 weken.

Trainingen gewijzigd door corona maatregelen

Recreanten ondervinden ook de gevolgen van de Covid-19 maatregelen: in schaatshal Leiden alleen nog met 30 rijders en trainers op de baan. Een lastige puzzel voor de schaatsclubs met eigen uren zoals de WIJC. Er wordt aan alle kanten geprobeerd ruimte voor de abonnementhouders te regelen.

In Haarlem, een half open baan, mogen er 125 rijders op de baan. Er kwam het voorstel om op zondagavond te schaatsen in plaats van de training op maandag. De Technische Commissie Kunstijs van de WIJC schakelde snel en met STS-KGM rijdt nu de hele groep op zondagavond. Een fantastische oplossing om toch nog even flink te kunnen bewegen op het ijs. De trainingen waren al aangepast: de rijders krijgen op een eigen briefje de instructie voor de training. In een treintje rijden is er niet meer bij. Wie weet hoe goed dat uitpakt.

Reacties