AV De Spartaan is weer actief!

Foto: AV De Spartaan

Nadat de jeugd van Atletiekvereniging De Spartaan per 1 mei is gestart met trainingen, zijn ook de wedstrijdatleten en recreanten van 18 jaar en ouder gestart met trainingen op de atletiekbaan en in het duin.

“We zijn heel blij dat we weer met elkaar mogen sporten. We hopen dat de ontwikkelingen in de samenleving zo zullen zijn, dat de versoepeling van de maatregelen ons steeds meer vrijheden geeft”, aldus Paul Stelder, voorzitter van AV De Spartaan.

In nauw overleg met de gemeente is op 1 mei de jeugd gestart. Achter de kantine van De Spartaan is een speciale Kiss & Ride strook ingesteld voor de pupillen. Het functioneert prima, ouders en kinderen zijn enthousiast. Buurvereniging The Flags maakt er ook gebruik van. Vanuit overheid en gemeenten worden verenigingen gevraagd om behulpzaam te zijn richting niet-leden en binnensportverenigingen. AV De Spartaan werkt daar graag aan mee vertelt Paul Stelder.

“Gezondheidscentrum Lisse heeft contact met ons opgenomen om op ons veld buitenyoga te mogen gaan geven. Daar werken wij natuurlijk graag aan mee. De lessen vinden plaats buiten onze trainingstijden. Ze kunnen alleen geen gebruik maken van kleedkamers, kantine en sportzaal, deze zijn voor iedereen, dus ook onze leden, gesloten vanwege de landelijke maatregelen.” Marjan Suijten van het Yoga Centrum geeft zondag 17 mei de eerste les.

De Spartaan heeft veel recreanten leden die trainen in verschillende loopgroepen, ingedeeld op niveau en afstand. “Door de 1,5 meter afstand kunnen we niet in te grote groepen lopen. Daardoor was het belangrijk om een goede planning te maken van de trainingen en locaties. Alle leden zijn geïnformeerd en naar de eerste duintraining van donderdag 15 mei kwamen vele leden die gefaseerd het duin in gingen.”

Paul heeft vele recreanten gesproken die fanatiek hebben doorgetraind, vaak door de initiatieven van de trainers die trainingsschema’s en –tips toestuurden. Soms zelfs vergezeld met puzzels. “Sinds enige tijd hebben we ook een trailrunning groep en zij zijn uiteraard ook weer gestart. 1,5 meter afstand houden is daar altijd wel handig in verband met de onverharde paden in het bos en in het duin.”

De wedstrijdatleten zijn ook weer actief op de baan. “Tijdens de maatregelen ontvingen zij van trainers Anthony Ott en Nico Altorf trainingsschema’s met krachtrainingen, oefeningen en loopprogramma’s om te zorgen voor continuïteit van het trainingsritme om zoveel mogelijk het niveau te behouden. In de groepsapp hielden ze contact en stimuleerden ze elkaar, ook met video’s die op onze social media pagina’s zoals Instagram werden geplaatst.”

Reacties