Tips voor hardlopen tijdens coronavirus

Foto: pixabay

Mensen trekken massaal de hardloop- en wandelschoenen aan nu we te maken hebben met de maatregelen vanwege het coronavirus. Atletiekvereniging De Spartaan wil alle hardlopers graag wat tips geven, omdat juist zij weten hoe belangrijk het is om een goede conditie te hebben en het is natuurlijk heerlijk om een frisse neus halen. De Spartaan wil u daarbij helpen om verantwoord te bewegen.

“De trainingen en activiteiten van De Spartaan zijn uiteraard gestaakt, zolang de maatregelen vanuit de regering gelden. We hebben de leden geadviseerd te blijven trainen met inachtneming van de leefregels van RIVM,” aldus voorzitter van AV De Spartaan Paul Stelder.

“Vanuit de vereniging en de Atletiekunie geven we graag wat tips. We zien en horen namelijk dat veel mensen gaan hardlopen. Ze hebben wat meer tijd en willen fit en gezond zijn. Met deze tips voorkom je blessures, sport je verantwoord en houd je het leuk zodat je het langer vol kunt houden. Hopelijk ook als het allemaal wat rustiger is na de coronacrisis.”

  • Train alleen of als je echt graag met iemand gaat lopen, houd 1,5 meter afstand. Kom je andere weggebruikers tegen, loop dan achter elkaar.
  • Bedenk goed op welk moment van de dag je gaat lopen. Na etenstijd in de avond is het best druk op straat, met name in de wijk. Probeer de drukte te vermijden. Mocht je ’s avonds laat gaan lopen, omdat het dan rustiger is, vergeet dan je veiligheidsjasje niet zodat je goed zichtbaar bent in het donker.
  • Train niet te hard. Zware trainingen zoals lange duurlopen hebben effect op jouw immuunsysteem waardoor je vatbaarder wordt voor virussen. En ben je beginner dan is rustig opbouwen altijd belangrijk.
  • Begin je training met een warming-up voor warme spieren, zo voorkom je blessures. Vergeet ook zeker de cooling-down Het lichaam wordt daarom naar rustniveau gebracht en je lichaam hersteld beter van de inspanning.
  • In huis kun je ook aan je conditie werken en combineren met krachtoefeningen. Op onze website delen we enkele krachtoefeningen.

Op de website van AV De Spartaan staan nog meer tips van de Atletiekunie.

“Wij zijn heel blij dat de overheid ons in de gelegenheid stelt om verantwoord naar buiten te mogen gaan. Juist in het voorjaar en in onze op dit moment zo kleurrijke streek. Als u de smaak van het hardlopen te pakken hebt, bent u van harte welkom om na de crisis aan te sluiten bij één van de vele groepen die bij de AV De Spartaan trainen. Wij lopen zowel op de baan, op de weg als in het duin. Houdt u aan bovenstaande regels en blijf door verantwoord te bewegen in een goede conditie in uw strijd tegen het virus.”

Reacties