Eerste nationale judo medaille voor sportschool Kaizen

Foto: Sportschool Kaizen

Zaterdag stonden er drie judoka’s van sportschool Kaizen op de mat tijdens het Nederlands Kampioenschap voor jeugd on de 18 jaar. In het ochtendblok zaten Isa Russchenberg en Myrthe Dekker. Beide dames kwamen uit in de categorie dames onder de 52 kilo.

Beiden maakten een sterke indruk bij hun eerste wedstrijd. Pakkingen zaten er goed op en ze waren zeer goed taakgericht bezig. Beide dames verloren helaas hun eerste pot. Hierdoor kwamen ze in de herkansing tegenover elkaar te staan. Vaak komen judoka’s uit hetzelfde gewest elkaar pas tegen in de halve finale, nu al in de twee ronde. In een mooi gevecht trok Myrthe Dekker aan het langste einde en schakelde haar clubgenote Isa Russchenberg uit.

Russchenberg: “Super jammer dat dit gebeurt. Niet dat ik verlies, maar dat Myrthe en ik al zo vroeg tegenover elkaar stonden. Wel ben ik super trots op mijzelf. Afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat tegenslagen gehad qua blessures. Mijn deelname aan dit toernooi voelt dan ook aan als een beloning voor al mijn harde werken van de afgelopen jaren om terug te komen aan de top.“

Myrthe Dekker nam in haar derde pot al snel het initiatief. Ze controleerde haar pakking goed en was direct op zoek naar een opening voor een worp. Bij het inzetten van haar worp gleed haar hand los van de mouw en kwam hierdoor uit balans, waar de tegenstander goed gebruik van maakte. Een houdgreep maakte het karwei af. Dekker: “Ik ben pas eerste jaar -18 en sta nu al op het hoogst nationale podium te judoën. Ik ben daar best wel trots op. Ik heb dit jaar behoorlijk grote stappen gemaakt in mijn ontwikkeling en zie dat ik nog enorm kan groeien. Dat geeft mij wel vertrouwen voor in de toekomst. Komende maanden lekker hard blijven trainen en op de toernooien die nog komen lekker veel wedstrijden maken. Jammer van vandaag, maar ik blijf mij op mijn ontwikkeling richten dan komt het vast wel goed.”

In het middagblok stond Eva Hornsveld bij de dames +70 categorie. In de linker kolom stond de volledige top van Nederland tegenover elkaar. Degenen die meelopen in het kwalificatietraject van de bond, kwamen elkaar nu al tegen in de eerste twee rondes. “Dit houdt in dat er door sommigen geen belangrijke kwalificatiepunten zijn gehaald”, aldus Zagers. Eva begon moeizaam aan de eerste partij. Met een verkeerd uitgevoerde offerworp, nam Eva behoorlijk wat risico. Al vrij snel kreeg Eva grip op de wedstrijd en kwam langzaam in haar ritme.

In de tweede ronde moest Eva haar meerdere erkennen in Konings. Zij wist Eva twee keer te werpen met wazari. In de herkansing was Eva oppermachtig. Wakker geschud na haar verliespartij, ging ze vol in de aanval en controleerde elke wedstrijd. Tegen haar directe concurrente Hesling wist Eva zeer knap te winnen, door tactisch te blijven judoën en te blijven werken aan haar taak. Uiteindelijk kwam Eva in de kleine finale tegenover Fransen te staan. Van haar had Eva al gewonnen op het Zuid-Hollands kampioenschap. Ook dit was een zeer knap staaltje judo. Een mooie beenworp bracht haar tegenstander ten val. Ippon voor Eva!

Hornsveld: “na mijn verliespartij was ik weer geland. Ik werd wakker geschud en kon mij weer focussen. Mijn medaille van vandaag is dan echt eentje waar ik super trots op ben!”

Zagers: “Eva heeft de eerste nationale medaille voor onze sportschool behaald. Een bijzonder moment. Uiteraard blijven wij investeren in al het talent wat onze sportschool te bieden heeft. Dit doen we tijdens onze reguliere lessen en uiteraard ook tijdens de wedstrijdtrainingen. Deze medaille is ontzettend goed voor de carrière van Eva en voor onze sportschool!”

Reacties