Patricia Koot wint NK marathon

Het was met een klein verschil, maar Patricia Koot (WIJC) kwam als eerste over de finish tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Dames Junioren C.

Sanne Oosterwijk uit Lelystad had lang alleen op kop gereden en een voorsprong van ruim 12 seconden, maar na bijna 15 ronden had Patricia Koot toch genoeg energie over om Oosterwijk in de laatste ronde net voor de finishlijn te verslaan. Marieke de Vries uit Grootegast ging met het brons naar huis.

Het NK Jeugdmarathon werd op zaterdag 8 februari in Hoorn verreden. De Pupillen reden eerst in series, de snelsten uit de series mochten daarna in de finale strijden om het kampioenschap. Vanuit de Warmondse IJsclub reed Kyenno Fredrikze mee bij de jongens Pupillen A. Zijn plaatsing in de serie (21e) was niet hoog genoeg om de finale te mogen rijden.

Bij de Dames Junioren A finishte Socha Zuiderduin (WIJC) op de 11e plaats. Bij de Heren Junioren A eindigde Voorhouter Tom Leltz (WIJC) ook op de 11e plaats. Het peloton was gedubbeld en moest al na 39 ronden afsprinten, Tom was als 4e van het peloton over de finish. De rijders met een ronde voorsprong moesten in de resterende elf ronden strijden om het kampioenschap. Dat werd uiteindelijk gewonnen door Harm Visser die voor de 2e keer NK jeugdmarathon kampioen werd.

Yves Vergeer (WIJC) is niet gestart op dit NK marathon bij de A junioren. Hij spaarde zich met het oog op de komende finale van de ISU World Cup junioren op 15 en 16 februari in Minsk en het WK junioren van 20-22 februari in Polen.