Wisselend succes Judo Team Bollenstreek

Foto: Judo Team Bollenstreek

De afgelopen weken heeft Judo Team Bollenstreek weer flink wat successen binnen gehaald. Zo werd er 26 oktober jongstleden door de top selectie meegedaan aan een Spaanse supercup (Supercoppa de Espanã) in Aviles. Dit is een Europees hoog aangeschreven judotoernooi. Hiervoor reisde de topselectie per vliegtuig af naar Spanje.

Het Judo Team was uitgenodigd door hun Spaanse sponsor Jorge Diaz del Rio van ODC Space om deel te nemen aan deze supercup. In de weken voorafgaand werd er hard getraind en de focus lag vooral op conditie verbeteren en pakkingen inslijpen. Op het toernooi waren de resultaten overweldigend! Het resulteerde in een 5de plek bij de heren -81 kilogram onder 21 jaar door Bas Duivenvoorde. Een 7de plek bij de heren -50 kilogram onder 18 jaar Stefan Disseldorp. Een 5de plek bij de heren -60 kilogram onder de 18 jaar door Ruben Naud Fernandez en een geweldige 3de (!) plek bij de dames +70 kilogram onder 18 jaar door Eva Hornsveld.

Afgelopen zondag stonden dezelfde judoka’s van de topselectie op de mat in Den Haag op het Internationaal Residentie Judo Toernooi. “Dit is een belangrijk judotoernooi. Degene die zich bij de eerste 7 plaatsen krijgen punten voor het algemeen klassement. De winnaar daarvan wordt dan door de judo bond geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap”, aldus hoofdtrainer en coach Johan Zagers.

Helaas kwamen de judoka’s niet op het podium. Ondanks zeer sterk en mooi judo, liepen ze allemaal op kleine foutjes wat uiteindelijk hen de overwinning kostte. “Dit is natuurlijk ontzettend jammer. Deze kinderen trainen momenteel 6 á 7 keer per week en dan stijgen uiteraard ook hun verwachtingen. Dan met lege handen komen te staan is natuurlijk voor iedereen pijnlijk”, aldus Zagers. “We kunnen maar één ding doen en dat is onze kop omhoog en verder aan onze ontwikkeling werken. Er zijn nog meer meetmomenten en dus evenzoveel kansen. Jammer van vandaag, maar er komen binnenkort alweer nieuwe kansen dus we moeten ons herpakken en de focus op de toekomst leggen.”

Reacties