Judo Team Bollenstreek pakt prijzen op top toernooi in Nijmegen

Foto: Judo Team Bollenstreek

Afgelopen zaterdag 12 oktober stonden de jongens en meiden uit de A1 en Top-selectie van Judo Team Bollenstreek op de judomat tijdens het Nijmeegs Open. Op dit toernooi kwamen judoka’s uit meerdere landen af.

“Het leuke aan dit toernooi is dat we vooral judoka’s uit het oosten van Europa te zien krijgen. Interessant om te zien wat hun tactiek is en waar ze op letten in een gevecht. Meestal staan we tegenover Fransen, Belgen en Engelsen. Op dit toernooi waren er veel Duitsers, Polen, Zwitsers en er was zelfs een team vanuit Bosnië gekomen,” aldus hoofdtrainer en coach Johan Zagers.

Zoals te verwachten was het niveau heel hoog en moest er flink geknokt worden. “Het vele harde trainen werpt zijn vruchten af. Waar we vorig jaar weleens wilden wisselen in onze pakking omdat we niet het volledige vertrouwen hadden in onszelf, durven we nu door te drukken in onze pakking en zekerheid en zelfvertrouwen te houden.” Het resulteerde in zeer spannend judo en uiteindelijke ook in heel mooie en welverdiende medailles.

Zilver was er voor Eva Hornsveld en Joshua Kortekaas. Brons voor Stefan Disseldorp, Ruben Naud Fernandez en Bas Verwer.

Reacties