Top weekend voor Judo Team Bollenstreek

Foto: Judo Team Bollenstreek

Afgelopen zaterdag was het voor Judo Team Bollenstreek een drukke dag. Op drie verschillende plaatsen werd er gejudood. Zo was de B-selectie aanwezig op het Bernisse Berenjudo Toernooi in Zuidland. De voltallige A-selectie was aanwezig op het Koegrastoernooi in ’t Zand en was Eva Hornsveld aanwezig in Papendal om daar te trainen met de judo top van Nederland.

De B-selectie deed goede zaken in Zuidland. Voor deze gelegenheid was mede-oprichter van het Judo Team Bollenstreek Sven Eberwijn meegegaan als coach. Eberwijn: “Er werd hard geknokt door de jongens in het ochtendprogramma. Het is zo ontzettend gaaf om te zien dat het niveau waar wij 8 jaar geleden mee zijn begonnen ongelooflijk is gestegen. Ik herken het niet meer terug. Het judo van nu is aanvallend, tactisch en sommige technieken zien er al heel erg mooi uit en de judoka’s hebben een goed zelfbeeld en zelfvertrouwen! Ik heb erg genoten van de coaching.”

De volgende B-selectie judoka’s behaalden een medaille:

  • Maik van den Haak, Keesje Warmerdam, Matt Nijenhuis, Timo Vrisekoop en Madelief Post – 1ste plaats
  • Arian Tomaka – 2de plaats
  • Jasper Duijnhoven, Olivier Steemers, Antoni Wempe, Sarah Stam en Ruben Klijn – 3de plaats

Tegelijkertijd waren de A-selectie judoka’s in ’t Zand ook hard aan het knokken. Coach Wijnand Marks: “We zijn nog nooit eerder op dit toernooi geweest en dit toernooi was dan ook een nulmeting voor komend seizoen. De afgelopen zomer hebben wij gewoon de volledige vakantie doorgetraind en ,sinds de scholen weer begonnen zijn, trainen we zes keer per week en die inzet op de training is terug te zien tijdens de wedstrijden. Conditioneel zijn wij niet in de problemen gekomen, onze pakkingen zaten erg sterk en aanvallend zat alles goed in elkaar.”

Ook dit resulteerde in hele mooie resultaten:

  • Stefan Disseldorp en Tim van Steijn – 1ste plaats
  • Bas Duivenvoorde – 2de plaats
  • Yannick Turk, Bas Verwer en Bram de Bruijn – 3de plaats

Een trotse hoofdtrainer/-coach Johan Zagers: “Fantastisch alle medailles en bekers. Ook degene die geen medaille hebben behaald hebben het enorm goed gedaan. Voor beide toernooien hebben we afspraken gemaakt in wat we wilden zien. Hoe lastig dit ook was voor sommigen, alle judoka’s hadden vertrouwen in hun taak en werkte daar naartoe. Geweldig om dit niveau te zien in onze wedstrijdgroep. Zelf was ik aanwezig met Eva Hornsveld in Papendal voor een verplichte nationale training. Als ik het niveau van de nationale training vergelijk met het niveau van ons Judo Team dan weet ik dat wij op de goede weg zitten!”

Reacties