Sportschool Kaizen weer zwarte band rijker

Foto: Sportschool Kaizen

Afgelopen zaterdag heeft Wijnand Marks zijn zwarte band judo behaald. Hij diende zich om 16.00 uur te melden in Spijkenisse. Daar aangekomen werd hij verrast door zijn teamgenoten die stiekem waren meegereisd.

Marks: “Dat was super gaaf dat zij daar waren. Ik kon namelijk de eerste zwarte bander van het Judo Team Bollenstreek (wedstrijdgroep van Kaizen) worden en dat mijn teamgenoten daar bij wilden zijn, gaf een extra speciale tint.”

Als valpartner had Marks zijn leraar en judomaatje Johan Zagers meegenomen. Zagers: “Wijnand betekent heel veel voor ons team. Naast zijn functie als teammanager, assistent-coach en binnenkort ook judoleraar, zit hij diepgeworteld in onze club. Om hem te bedanken voor zijn enorme toewijding aan ons team en onze sportschool leek mij het gepast als ik voor hem zou vallen.”

Ten overstaande van een driekoppige examencommissie en zijn toeschouwers liet Wijnand een zeer goed examen zien. Het zag er strak en verzorgd uit. Wijnand had duidelijk zijn huiswerk gedaan, want hij kwam geen enkele keer tijdens de bevraging in moeilijkheden. De examencommissie was er snel uit; geslaagd!

Zagers kreeg de eer om Wijnand zijn zwarte band om te knopen. Een mooi moment voor leraar en leerling. Na afloop werd er door het team een mooi feestje gevierd ter ere van de eerste zwarte band van het team.

Reacties