Grondgevechten toernooi groot succes

Foto: Sportschool Kaizen

Afgelopen zondag organiseerde Sportschool Kaizen voor 290 judoka’s in de leeftijd 6 tot en met 11 jaar een groot newaza toernooi. Op dit toernooi mag er alleen gestoeid worden op de grond en kunnen er bij de jeugd alleen houdgrepen gemaakt worden.

“Geweldig om te zien hoe groot het judo in de streek is. Aan dit toernooi doen judoclubs mee uit de directe omgeving. Het is voor de achtste keer dat we dit toernooi organiseren en het blijft gewoon erg leuk om te doen. Voor sommige kinderen is dit al het zoveelste toernooi en nog vinden ze het heel spannend, omdat ze hopen op een mooie medaille. Voor andere kinderen is het al een hele overwinning dat ze de mat op durven te komen om te stoeien. Het is zo divers en dat maakt dit toernooi zo geweldig leuk om te organiseren. Uiteraard ben ik enorm afhankelijk van een hele grote groep vrijwilligers op zo’n dag. Dankzij hen kan ik een strak tijdschema hanteren en kunnen we op een dag als deze meer dan 1100 judowedstrijden scheidsrechteren. Alle kinderen judoën in een poule. Hierdoor krijgen ze lekker veel wedstrijdjes en mogen ze flink aan de bak.”Aldus sportschool eigenaar en trainer Johan Zagers.

Aan het einde kregen alle deelnemers een mooi aandenken aan het toernooi. Hoofdsponsor Ruben Zweistra van 2FITin had voor alle deelnemers een mooi keycord bedrukt. “Dit toernooi ligt dicht bij mijn hart. Als actieve judoka weet ik uit eigen ervaring hoe spannend een toernooi kan zijn, ongeacht welk niveau je hebt. Meedoen aan een toernooi doet zoveel voor deze kinderen. Sommigen worden kampioen en anderen krijgen een enorme dosis aan zelfvertrouwen, alleen al omdat ze mee hebben gedaan aan dit toernooi. Uiteraard wil ik zo goed initiatief sponsoren met een mooi aandenken”, aldus Zweistra.

Komend weekend zullen de judoka’s vanaf 12 jaar en ouder de mat betreden om onderling uit te maken wie zich dit jaar ‘newaza-kampioen’ mag noemen.

Reacties