TOP behaalt weer een flinke overwinning

In de gezellig drukke sporthal de Korf had TOP/SolarCompleet geen enkele moeite met tegenstander KCC/So Natural. In een eenzijdige wedstrijd waarin bij TOP bijna alles lukte en bij KCC te weinig, was de wedstrijd binnen een kwartier gespeeld.

Toen stond het al 12-4 voor TOP. Met soms oogstrelend korfbal en prachtige goals denderde de ploeg van coach Jan Niebeek door en nam in de eerste helft geen moment gas terug. In de tweede helft mocht KCC in een korte fase een aantal keer op rij scoren. Daarna stoomde de ploeg weer door naar boven de 40 goals. Het was een ouderwets TOP-avondje waarbij na 50 minuten korfbal de mooie eindstand van 42-19 op het scorebord stond.

Bij TOP verving Wessel van Noort de licht geblesseerde Paul Anholts. Hij deed dit uitstekend en zijn invalbeurt leverde hem, naast 4 goals, ook de titel “player of the match” op. Van een wedstrijd was achteraf gezien alleen op papier sprake geweest: Toch viel KCC weinig te verwijten want het had een TOP, vooral in de eerste helft, in een weergaloze vorm tegenover zich.

TOP was KCC op alle vlakken de baas en ga verdedigend zoveel druk dat KCC tot weinig kansen kwam. Tekenend was dat pas na 39 minuten spelen de tiende goal door KCC werd gemaakt. TOP opende de score met een schot van Wessel van Noort en de volgende vijf minuten kon KCC nog meekomen tot 4-3. In de volgende vijf minuten werd de wedstrijd al beslist. Er waren nog geen elf minuten gespeeld toen TOP al met 12-4 leidde.

TOP was op alle vlakken de meerdere van KCC en veel mooi uitgespeelde aanvallen leverden even zo mooie goals op. Frank Mostard was vooral aanvallend duidelijk in zijn element en naast een paar prachtige scores, waarvan één in de draai na de afvang, gaf hij teamgenoot Mick Snel de mooiste passes waaruit gescoord werd. In het andere vak had Celeste Split als vanouds het vizier op scherp staan. TOP hield het hoge niveau de hele eerste helft vast en liep tot de rust uit naar een ongekende 24-6 voorsprong.

Na rust ging TOP door met het goede spel en na de goal van Mick Snel schoot onder luide aanmoedigingen van het publiek Barbara Brouwer de 23-6 binnen. Er werd gelachen, er was plezier en veel inzet. Er werd zelfs nog kort gebaald als pogingen geen doel troffen. KCC kon weinig anders doen dan proberen te blijven korfballen en dat leverde hen uiteindelijk een wat betere fase in de wedstrijd op.

TOP liet de touwtjes even vieren en daarvan profiteerde KCC door bij 39-12 vijf keer op rij te scoren. De 40-ste goal hing al enige tijd in de lucht en het was Celeste Split die onder begeleiding van het klappende publiek met een mooie vrije bal deze mijlpaal binnen schoot. Wessel van Noort eindigde de wedstrijd waar hij mee begon, met een goal waarmee hij de eindstand van 42-19 op het scorebord zette. Een mooie korfbalavond met een even zo mooie overwinning.