Lisa van der Geest 2e in Alkmaar

Na een zinderende en zeer aantrekkelijke wedstrijd van het dames marathonpeloton werd Lisa van der Geest (WIJC en marathonploeg mkbasics.nl) 2e in de eindsprint van de kopgroep. Irene Schouten trok de print aan en was niet meer te achterhalen. Imke Vormeer sprintte naar de derde plaats.

Nog voor de koers in Alkmaar halverwege was, was het peloton in meerdere groepen uiteengevallen. Een kopgroep met Irene Schouten, Lisa van der Geest, Anne Tauber en Emma Engbers was weg, maar Imke Vormeer maakte toch al snel de aansluiting, gevolgd door een groep van zeven rijdsters waaronder Iris van der Stelt (WIJC en marathonploeg mkbasics.nl).

Veel dames moesten de koers verlaten, slechts 33 dames reden de wedstrijd uit. Het was een zware koers, het was warm, het ijs was zacht, de wind stormachtig. Iris van der Stelt finishte als 9e, Loesanne van der Geest werd 20e en Anne Leltz werd 28e.

Bij de heren reed Kees Heemskerk mee in de Topdivisie, maar hij moest helaas afhaken. Leander van der Geest kwam dit keer niet aan de start omdat hij geschorst was wegens een 2e gele kaart binnen een jaar voor het niet aanwezig zijn bij de huldiging van het tussensprint klassement na de finale van de Trachitol Trophy in Groningen.

Komend weekend rijden de marathonschaatsers op De Uithof in Den Haag de 7e wedstrijd van de KPN marathon competitie. De heren Beloften starten hun 100 ronden om 17.45 uur, gevolgd door de dames Topdivisie om 19.15 uur (80 ronden) en de heren Topdivisie om 20.30 uur, zij rijden 125 ronden.