Schaatsers van WIJC winnen Zuid-Hollands kampioenschap

Foto: PR

Op zaterdag 1 december werd in Den Haag het Zuid-Hollands/Gewestelijk Kampioenschap marathonschaatsen gehouden. De avond begon met het Gewestelijk Kampioenschap Marathon voor de junioren.

Na vijftien ronden reed Patricia Koot (WIJC) als eerste over de finishlijn, gevolgd door Chloé Hoogendoorn uit Woubrugge (2e) en Veerle van Koppen uit Poeldijk (3e). Tom Leltz (WIJC) werd bij de heren junioren tweede, de winst moest hij laten aan Roy Hoogendoorn uit Boskoop. Derde werd Max Bergsma (jun.C) uit Oudenhoorn.

Dames

Loesanne van der Geest (WIJC en marathonploeg Nedflex) was de snelste bij de dames, gevolgd door Demi Vollering uit Berkel en Rodenrijs en op plaats 3 Rianne Heemskerk (WIJC).  Deze marathon over dertig ronden werd afgelegd met een gemiddelde snelheid van 37,4 km/u. Loesanne finishte met een ronde voorsprong!

Heren

Bij de heren won Yves Vergeer (WIJC en marathonploeg Okay Fashion&Jeans) van zijn medevluchters Roel Boek (2e) en Jan-Willem Broos (3e). Kees Heemskerk (WIJC en marathonploeg Groenehartsport.nl) werd 5e. Deze wedstrijd ging over zestig ronden, de heren reden met een gemiddelde snelheid van 41.4 km/u

WIJC naar het NK Afstanden voor Junioren

Tijdens de selectiewedstrijden op zondag 2 december hebben Remco Langemaire en Socha Zuiderduin zich geplaatst voor deelname aan het NK afstanden voor Junioren. Beiden plaatsten zich voor de 3km voor Junioren A. Yves Vergeer zal tijdens dat NK ook op de 3km aan de start verschijnen, hij was al eerder geplaatst. Het NK Afstanden wordt op 15 en 16 december in Enschede verreden.

Nieuwe voorzitter WIJC

Na afloop van de algemene leden vergadering afgelopen vrijdag, heeft Frans Biemond de voorzittershamer overgedragen aan Philip van der Post. Phillio vervulde de afgelopen jaren de functie van vicevoorzitter en organisator Poldercrossloop. Dat afscheid van de voorzitter werd door twee leden ludiek ondersteund met een interview over Frans Biemond, een lied en alle aanwezigen die in schaatshouding het refrein zongen.

Skeelerbaan

Nieuw in het bestuur is Sylvia Kok, zij krijgt binnen het bestuur de portefeuille ‘skeelerbaan’. Over de aan te leggen skeelerbaan loopt momenteel een rechtszaak, omdat er bezwaar vanuit de Merenwijk werd gemaakt. Medio januari 2019 is de zitting van de Raad van State over het bezwaar van een groep uit de Merenwijk over de omgevingsvergunning. De uitspraak zal zes weken later bekend zijn.

'

Reacties

article
12956
Schaatsers van WIJC winnen Zuid-Hollands kampioenschap
Op zaterdag 1 december werd in Den Haag het Zuid-Hollands/Gewestelijk Kampioenschap marathonschaatsen gehouden. De avond begon
https://teylingen.nieuws.nl/sport/12956/schaatsers-wijc-winnen-zuid-hollands-kampioenschap/
2018-12-03T13:05:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/327/2018/12/03124838/2018-12-01-ZHK-marathon_Loesanne-en-Rianne-e1543837743607.jpg
WIJC
Sport