Ter Leede JO10-1 kampioen in de Hoofdklasse

Foto: Linda

De voetballers onder de 10 jaar van Ter Leede zijn zaterdag voor de tweede maal kampioen geworden van de Hoofdklasse JO10 door een 7-1 overwinning  op UVS.

Vorig jaar promoveerde de ploeg van trainer Steven van Hartevelt nog naar deze koningsklasse van jeugd onder 10. Prompt schreven ze de voorjaarscompetitie op hun naam. In de najaarscompetitie dit jaar spelen niet alleen Voorschoten’97, maar ook enkele grootmachten uit de Bollenstreek op dit hoge niveau.

Alleen tijdens het bezoek bij Rijnsburgse Boys verspilde Ter Leede punten. De andere wedstrijden werden allemaal gewonnen. Na 114 doelpunten kon het team zich opmaken voor de kampioenswedstrijd.

Kampioenswedstrijd tegen UVS

In de eerste kwart van de kampioenswedstrijd was de spanning om te snijden. Degradatiekandidaat UVS wilde duidelijk niet meewerken aan het Sassemse feestje. Na 10 minuten opende spits Job de score en kwam de voetbalmachine van Ter Leede pas goed op stoom. Ze waren UVS goed de baas en deze tegenstander moest dan ook zeven doelpunten incasseren. Ter Leede kroonde zich net als vorig seizoen tot kampioen van de hoofdklasse.

Na het laatste fluitsignaal was coach Steven zichtbaar geëmotioneerd. In de winterstop zal hij namelijk afreizen naar down under. Hij vervolgt zijn trainers avontuur bij de Socceroos van Gold Coast Knights in Queensland Australië.

“Ter Leede spelers Chris, Job, Floris, Sam, Thymen, Mats en Tijs wensen hem veel succes op zijn avontuur in Australië.”

Reacties